Najnovije

ODUZIMAJU DAH: Na spoj s Garavima dovoljno je ponijeti četkicu za zube

Garavi u spotu 'Četkica'

Garavi su u novom spotu imali uloge statista

Vjerni očuvanju tambure kao tradicije u kombinaciji s modernijim prizvukom, Garavi nakon višemjesečnih priprema i snimanja predstavljaju “Četkicu”, dugo očekivani novi singl i video spot koji će vas osvojiti na prvo slušanje.

Nakon uspješne “Tri želje”, ali i prethodnih singlova “Prva i zadnja ljubavi”, “Za ljubav nisam kriv” i “Malo pjesme, malo vina”, na tržištu je “Četkica”, novi singl u izdanju Croatia Recordsa koji donosi još jednu zanimljivu suradnju ovog sve popularnijeg tamburaškog sastava. Riječ je o Branislavu Banetu Krstiću, frontmanu legendarnog Garavog sokaka, koji je autor glazbe i teksta ove pitome i pomalo vrckaste ljubavne pjesme.

“Oduvijek nam je bila želja ostvariti suradnju s Banetom jer nas je publika često povezivala sa ‘Skeledžijom’ Garavog sokaka kojeg izvodimo na gotovo svim nastupima. Kada smo Baneta upitali da snimimo upravo tu pjesmu zajedno, on je rekao da bi bilo puno bolje da on nama napiše novu pjesmu, i tako je nastala ‘Četkica’ koja nas je oduševila čim smo ju čuli”, rekao je Silvio Cvitković, pjevač Tamburaškog sastava Garavi.

Aranžman pjesme napravio je Željko Nikolin, a iako je ideja bila da i ovaj poput prethodnih singlova snime u njegovu studiju, zbog mnoštva obveza i manjka termina dečki su odlučili uputiti se u Zagreb gdje su u studiju DM Audio producenta Zvonimira Domazeta pjesmu snimili u rekordnom roku, nakon čega je započelo snimanje video spota.

Svaki spot ima svoju malu filmsku priču

Za ekranizaciju ove zanimljive pjesme bila je zadužena Produkcija Nova iz Đakova redatelja Marija Šuline s kojim Garavi imaju dugogodišnju suradnju, a scenarij je, kao i za nekoliko prethodnih spotova, napisao član benda Alen Jakobović. Odličnu snimateljsko-produkcijsku ekipu čine još i snimatelj Ivan Bilandžić, te asistent redatelja i scenarista Vladimir Andrić, poznati glumac vinkovačkog gradskog kazališta.

“Ideje za spot nastanu pri slušanju same pjesme, jednostavno se pojave neke slike u glavi koje kada posložim predstavim dečkima iz benda, a potom radim na detaljima. To je način na koji oduvijek funkcioniramo i drago mi je što smo po tom pitanju uvijek jedinstveni”, istaknuo je Alen Jakobović, scenarist spota i član Garavih, dodavši kako svoje ideje podijele s redateljem Marijom Šulinom, ali i suradnikom Vladimirom Andrićem koji su uvijek dobrodošli sa svojim savjetima i idejama.

Do sada se filmski način prikazivanja spotova pokazao kao dobitna kombinacija, a u “Četkici” glavnu riječ imaju pravo glumci koji nose cijeli spot. To su Josipa Jurković i Antonio Jakupčević koji na simboličan način reflektiraju poruku pjesme, a glavna poruka je ljubav kao najpozitivnija stvar u našim životima.

Garavi ovaj put imaju uloge statista u kojima su se odlično snašli, a nadaju se kako će se krajnji proizvod svidjeti publici te kako su uspjeli prenijeti ideju i poruku pjesme kroz ovaj video uradak sniman na lokacijama u Iloku.

Bane Krstić u Garavima prepoznao kvalitetne mlade glazbenike

Suradnja s Banetom Krstićem za Garave puno znači, no nije ni Bane ostao imun na ove mlade tamburaše koji su ga svojim pozitivnim pristupom i racionalnim razmišljanjem o glazbi osvojili već pri prvom susretu.

“Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv Garavih da napišem pjesmu posebno za njih. Organizirali smo zajedničko druženje uz čašicu-dvije gdje smo se bolje upoznali, a već nakon nekoliko tjedana u mom je ateljeu nastala ‘Četkica’. Oni su ‘natenane’ u studiju snimili pjesmu, a potom i spot, na čemu im posebno čestitam jer rezultat ove suradnje je izvrstan. Želim im dobru sreću kod publike u Hrvatskoj ali i šire”, poručio je Bane Krstić nakon što je čuo pjesmu i vidio spot.

Garavi su poručili kako im je izuzetno drago surađivati s Banetom Krstićem iz razloga što je on jedan vrhunski glazbenik, pjesnik i čovjek.

“Kliknuli smo odmah ‘na prvu’ i zato je ‘Četkica’ ovako dobra pjesma. Čim nam je Bane poslao demo znali smo da je to to, to je naš film, to smo mi. Stvorili smo jednu lijepu i veselu ljubavnu pjesmu na koju smo jako ponosni”, kažu Garavi.

Nakon ovog singla Garavi najavljuju daljnji rad na drugom studijskom albumu koji planiraju završiti sredinom sljedeće godine, a do tada, pomalo tajnovito, najavljuju još jednu veliku suradnju za koju su sigurni da će biti jedno veliko iznenađenje za sve.

Dražen Bočkaj

Oglasi