Najnovije

Vera Svoboda u novoj izvedbi starogradskog klasika “Onom tko mi noćas svira”

Vera Svoboda u spotu 'Onom tko mi noćas svira'

Nakon dugo godina Vera Svoboda je ušla u studio i snimila novu pjesmu, ali i video spot

Prekrasnu pjesmu “Onom tko mi noćas svira”, za koju je glazbu napisao Arsen Dedić na stihove Drage Britvića, Vera Svoboda otpjevala je u novoj tamburaškoj verziji.

Riječ je o njenom hitu iz 1974. godine po kojoj je i album, objavljen za Jugoton te godine, dobio ime. Naša najbolja interpretatorica starogradskih pjesama, inače rođena Osječanka, pokazala je kako lijepe pjesme, bez obzira na aranžmane jednako sjajno zvuče.

“Kad sam s Arsenom radio pjesmu ‘Amigo’ u tamburaškoj verziji, Arsen se sjetio Verine pjesme koju je napisao početkom 70-ih i rekao kako bi i ta pjesma zvučala dobro uz tambure. Zapamtio sam to kad sam krenuo u realizaciju cijelog ovog projekta. Zaista sam sretan što su sve ove pjevačke veličine prihvatile moju ideju i spremno ušle u studio ponovo pjevati ovako sjajne pjesme”,  rekao je Tihomir Ivanetić u čijem je Rockoko studiju pjesma i snimljena.

Osim ‘Amiga’, dosada su već snimljena i predstavljena tri singla u tamburaškim obradama, to su: Ungarova ‘Ljubav i pjesma’, Zdenkina ‘Žuta ruža’ i Verina ‘Onom tko mi noćas svira’.

Spot je redateljsko djelo Marija Šuline

“Raditi s legendama i izvući iz njihovog repertoara ovakve pjesme te ih ponovo obojati nekim novim zvukom je nešto najbolje što kao producent mogu doživjeti”, dodao je Ivanetić.

Aranžman za ovu pjesmu napravio je Krunoslav Seletković dok su Krunoslav Dražić i Damir Butković na primu, braču, čelu, kontri i basu donijeli novo glazbeno ruho još jednom klasiku.

Oglasi