Najnovije

Slavonci predstavili spot za pjesmu ‘Slavoniju čuvaj sine’

Slavonci u spotu 'Slavoniju čuvaj sine'

Slavonci su spot snimali na brojnim lokacijama u okolici Drenovaca

Dok se brojni tamburaški sastavi okreću popularnoj glazbi, Slavonci su odlučili u novom spotu prikazati izvornu tradiciju.

Iako dugi niz godina postoje i često ih se može vidjeti na raznim svirkama, dečki iz Tamburaškoga sastava Slavonci česti su gosti festivala, a gotovo redoviti na Šokačkim pismama u Županji gdje se predstavljaju autorskim radom. Napokon su odlučili snimiti i video spot za pjesmu ‘Slavoniju čuvaj sine’, koju su izveli na ovogodišnjem županjskom festivalu.

Tekst, glazbu i aranžman pjesme potpisuje pjevač sastava Mario Vuček, a kadrovi su snimani na brojnim lokacijama u Drenovcima. Za scenarij i režiju spota zaslužan je Dario Vidović, a za produkciju Branimir Jovanovac i studio Mak iz Gradišta.

Glavna glumačka uloga pripala je Marijanu Juriću, dok su sporedne uloge zauzeli Željko Rajšl, Tomislav Filipović, Mateja Vladisavljević i Matej Vuček.

Dok se danas brojni tamburaški sastavi okreću modernim zvucima tambure, Slavonci ostaju dosljedni izvornom tamburaškom zvuku. Dokaz tomu je i ova pjesma i spot, koji njeguju ljepotu i tradiciju Slavonije.

”Pjesma je protkana nizom emocija, jer je nastala upravo u razdoblju kad je Slavoniju pogodilo iseljavanje mladih koji su otišli u svijet ‘trbuhom za kruhom’. Stihovi ‘Ne daj svoje, ma kako teško bilo, nije sretan tko tuđinu gazi’ realno ocrtavaju tužnu svakodnevicu s kojom smo, nažalost, suočeni“, kaže autor teksta i pjevač Mario Vuček.

Tamburaši izraženoga ravničarskog mentaliteta ovim su spotom još jednom glasno i ponosno poručili koliko vole svoj zavičaj i tamburu, na ponos svih onih koji tamburu vrednuju kao izvorni tradicijski instrument.

Oglasi