Najnovije

TIM pobjednici natjecateljske večeri 3. Tamburaškog kirbaja u Vukovaru

TIM pobjednici Tamburaškog kirbaja 2017

Tamburaški sastav TIM iz Markuševca odnio je pobjedu i osvojio nagradu od 10 tisuća kuna

Mladi Tamburaški sastav TIM iz Markuševca oduševio je stručni žiri svojim izvedbama i osvojio 10 tisuća kuna na prvoj večeri Tamburaškog kirbaja u Vukovaru.

Prva natjecateljska večer tamburaških sastava u Vukovaru je okupila tamburaške sastave Čokanj iz Našica, mađarsko-hrvatski ženski tamburaški sastav Rouge, TIM iz Markuševca, Ladan špricer iz Golubinaca u Vojvodini i Zlatno klasje iz Otoka. Publika i žiri na ovogodišnjem Tamburaškom kirbaju u Vukovaru doista su imali pune ruke posla oko odlučivanja pa je samo proglašenje do posljednjeg trenutka bilo neizvjesno.

Repertoarom i izvedbama TIM oduševio žiri “na prvu”

Žiri u sastavu Iva Vianello (Croatia Records), Tihomir Ivanetić (Rockoko studio produkcija), Dinko Glavaš (glazbenik i profesor glazbene kulture), Danijela Šandor (Radio Osijek) i Mario Kladarić (Radio Đakovo) jednoglasno je odlučio kako su tamburaši iz Markuševca, odnosno TIM, pobjednici koji osvajaju 10 tisuća kuna, no poredati ostale nije bilo lako jer kako su rekli, svi su ih na svoj način oduševili. Ipak, nijanse su odlučile da druga nagrada (kompletna izrada i produkcija pjesme u zagrebačkom studiju Ivice Plivelića) pripadne Čokanju iz Našica, dok je publika svojim glasovima kao najbolje odabrala Zlatno klasje iz Otoka.

Publika u Vukovaru kupovinom tombole vlastitim novcem nagradila je Zlatno klasje, što je bilo zanimljivo upravo iz razloga jer je nagrada došla iz ruku onih koji su o tome odlučivali.

Svojim nastupom posebno su oduševile djevojke iz Grupe Rouge koje su pripremile zanimljive izvedbe na tamburama i cimbalu, a atraktivni su bili i gosti iz Vojvodine, Ladan špricer, jer su bili jedini mješoviti muško-ženski tamburaški sastav. Dolaskom natjecatelja iz Mađarske i Vojvodine ovogodišnji Tamburaški kirbaj tako je ujedno imao i međunarodno natjecanje mladih tamburaških sastava koje je vodio Dražen Bočkaj, glazbeni urednik Hrvatskog radija Vukovar.

Svi tamburaški sastavi uspjeli su rasplesati mnogobrojnu publiku na ŠRC Lijeva bara u Vukovaru, a zabava i svirka je potrajala do ranih jutarnjih sati ususret drugom danu ove zanimljive manifestacije u organizaciji L&L Media Vukovar, te glavne pokrovitelje Grad Vukovar i Vina Belje.

 

Oglasi