Najnovije

Zna Matko kako doć do gaća

vole-snase-velike-klipove

Izgleda da se Bogi gore pokido termostat pa nahajco do daske, sve  Vas lipo pozdravljam. Bazdalikajuć vi dana po našoj Slavoniji sreo sam njekoliko snaša koje mi se žale da im već njeko vrime nestaje veš sa štrika.

Kaže mi snaš Kata iz, znaš Iva, ja obisim čisti veš, a njeko ga poskida sa prvim mrakom. E moja snaš Kato, neće valdak pokupit prljavi veš. S druge strane dobro da imamo i gaća na sebi kako je stanje u državi, u svakom pogledu.

Nego kad divanimo o tome, svi ni koji se bave tim poslom, nek za štipaljku prikvače deset kuna za prašak, koji baš i ni jeftin. Znam ja jednog tamburaša koji take stvari radi. Matko iz Salaša, e da dobro ste čuli. Sad nek njegova bolja pola vidi kako on njoj kupuje gaće. Kazo sam ja da se naš svit zna snajt. Samo taj koji podvadi tuđe gaće , grudnjak, čorape, mora kazat svojoj snaši, odakle mu taj veš. Mešćim ga snaša i pošalje. Žena da čojeku sto kuna da ode u dućan kupit gaće, a vaj vrag, ti sto kuna popije, a ondak podvadi tuđe sa štrika. Sad ja znam zašto moj kamerad bać Roka kad ođe u Zagreb zaviruje po tuđi balkona, a kad dođe doma ondak se fali svojoj boljoj poli kako joj je kupio poklon. Eto, lipo od njega što misli na svoju snašu.

Štundiram vaki tumast da nam moždak naše komšije Slovenci ne drpaju. Kad nam oće drpit dio mora, kaki im je problem podvadit gaće.Tako vam je to svitu moj, uvik se u našoj Rvackoj dešava nješta lipo. Kod nas je največi problem kad se sjedne za trpezu. Uvik se posvađamo, koje čiju kašiku marnijo, koje koga u cjevanicu ošinio, koje kome zabiberijo, ma šta ću vam divanit, sve je dobro dok itna nema posla. Bilo kako bilo, nekate revat, nego uživajte, koštom Reza uživa sa svojim švalerom Josom. Kaže mi da joj je ko u raju. Zato stalno piva nu pismu  Mene Josa metio u granje, vidla sam beztežinsko stanje“. Samo neznam kako njezin Mata piva, a tako lipo piva, samo ga je loše slušat. Nisam ni ja bolji, ja kad zapivam oma penđeri popucaje po sokaku.

Nisam vam svitu moj izdivanio kako je načelnik jedne naše općine, šokački ercegovac Srećko Papac napravio incindent na moru. Jal, kako  vog lita namo gori, furtom su litali ni avijoni, kako se no zovu, aha, kanaderi. Tj naš šokački ercegovac se nasafunja i kad vi nalete on trk pod nji da se okupa. Kad sam ga pito zašto se ne kupa u moru, kazo mi je, pa da se ne utušim. Rekla mi je moja snaša, ako se utušiš, ne dolazi doma. Sad znate zašto sjerotinja ne iđe na more.

Znatel svitu zašto za žene kažu da su mačke, neznate. Znam ja, uf što sam pametan. One se maze, predu,i imaju rupu za miševe. Kad se budem drugi put rodio pokazat ćemo mi njima. Čojek se uči pameti dok je živ, a opet umre glumpav. Život sa našim ženama je ko žvakaća guma, što ga više rastežemo sve je tanji, a kad nas pošalju u dućan oma nas kapljica ošine, zato nas i šalju. Košto sam na početku kazo, treba se snajt ko i Matko. E pa i to je jedan znak na čeg su nam spali tamburaši. Tolkom sviraju da nemaje ni za snašine gaće.

Veseli i zdravi bili, s Ivom i nazdravili!

 

Oglasi