Najnovije

3. Tamburaški kirbaj u Vukovaru okupit će 88 tamburašica i tamburaša na trodnevnoj manifestaciji

3TAMBURASKIKIRBAJ

Na trećem Tamburaškom kirbaju nastupit će ukupno 88 tamburašica i tamburaša

Nakon što su Vukovarci prošle godine uz zvuke tambura oborili rekord u kuhanju najvećeg čobanca na svijetu tamburaški spektakl vraća se u grad na Dunavu. Već treću godinu zaredom posjetitelji će na Športsko-rekreacijskom centru Lijeva bara u Vukovaru moći uživati u trodnevnoj manifestaciji koja će ove godine okupiti 88 tamburašica i tamburaša iz 13 tamburaških sastava koji će pratiti i neke od poznatih solista tamburaške glazbe.

Ovogodišnji Tamburaški kirbaj otvara međunarodno natjecanje mladih tamburaških sastava na kojem će snage odmjeriti tamburaški sastavi TIM iz Markuševca, Rouge iz Koljnofa u Mađarskoj, Čokanj iz Našica, Ladan špricer iz Golubinaca u Vojvodini i Zlatno klasje iz Otoka. Sastavi će se natjecati za glavnu nagradu od 10 tisuća kuna, kao i za ostale nagrade poput snimanja pjesama u studiju, produkcije i sl., a nagrađen će biti i najbolji tamburaš ili tamburašica natjecanja vrijednom nagradom. O pobjednicima će odlučivati stručni žiri kojega će činiti predstavnici radijskih postaja, glazbene produkcije, izdavačkih kuća, prosvjete, te poznati glazbenici. Osim žirija, nagradu će svojim glasovima dodijeliti i publika koja će sva tri dana manifestacije osim u glazbenom moći uživati i u bogatom gastronomskom programu na sajmu lokalnih OPG-ova.

Promicanje tamburaške glazbe uz tradicijsku kulturu

U revijalnom koncertnom dijelu programa u subotu i nedjelju nastupit će Dike, Marija Pavković Snaša, Zlatno klasje, Bećarski inat, Allegro, Cure sa sokaka, Garavi, Strossmayer, Caprio, Ivan Šebalj i Behar. Sudionici Tamburaškog kirbaja imat će priliku obići poznate kulturne znamenitosti grada Vukovara na prigodnom izletu, a zaplovit će i Dunavom na turističkom brodu uz organiziranu zabavu i druženje.

Promicanje tradicijske kulture i tamburaške glazbe, kao i samog grada Vukovara, glavni je razlog zašto se ovakva manifestacija organizira već treću godinu, a organizatori su naveli i službeni podatak kako je samo prošle godine ovu trodnevnu manifestaciju pohodilo 28 tisuća posjetitelja iz cijele Slavonije, Baranje i Srijema, a bilo je i gostiju iz ostalih dijelova Hrvatske i inozemstva. Iako u našim krajevima ljudi vole reći kako se „na kirbaj ne poziva“, u Vukovar na treći Tamburaški kirbaj koji će se održati 18., 19. i 20. kolovoza svi su dobrodošli!

Oglasi