Najnovije

Kažu snaše da sam vaki, naki, mislim nikaki

vole-snase-velike-klipove

Faljen Bog svitu moj lipi i čestiti, sve vas lipo pozdravljam diljem lipe i jedine nam Rvacke, najlipše na cilom svitu, pozdravljam i dijasporu, posebno pozdravljam snaše koje se sad negdi motaje oko svoji šporeta i spravljaju ručak, na vakoj žegi, a čojek negdi loće u birtiji.

Šta se ne ugledaje na mene, ja u birtiju iđem kad uteknem. Mora si čojek dat malo oduška kad nas pritišću sa svi strana i odozgo i odostraga i vako i nako, ma svakako. Još ako u birtiji sviraje tamburaši, e ondak je to olrajt.

Sretnem njeki dan drljopana Dražena iz Kristala, a on stoji prid ogledalom i žmiri, pitam ga, šta radiš vraže sidi? Oću da vidin kako ću izgledat kad zalivadim, mogu vam kazat da će bit jako ružan mrtavac, a ni ni sad puno lipši. Kaže mi moja bolja pola, de ti Iva sebe pogledaj, izgledaš kodak te je poplava izbacila, a baš sam lip, ko rosa u podne, snaše divane, ti ga drži ja ga neću. Što se tiče Dražena taj će živit ko gavran. Prije godinu dana su mu criva popucala i to je priživio. Taki su vam zglomotani, tako jedan čeka da dado zalivadi i divani kako će ga  svaki misec naslanjat na tarabu dok iđe poštar sa penzijama, neće ga nikad saranit. Kaže on meni, znaš Iva, kad ja umrem dođi njekad na moj grob pa ga malo zali rakijom, vinom, pivom, oću baća, samo ću to malo pročerat kroz bubrege da nebi dobio žgaravicu, mislit ću ja na tebe, ta i tamburaše ću ti dovest.

Tako vam je to svitu moj, pita me moj kamerad Mata di držim pare, koje pare kruvati masnog, imam jednu kunu u đepu ko i naši penzioneri, eto baš da me čuko ne zapiša. Poštom svitu nemate para ondak čitajte naš Tamburaški net pa ćemo se malo ispripovidat, kad već ne možemo u bircauzu, a ako mi oćete štagod odlajat, ta pišite nam. Bilo kako bilo mi uvik nagraišemo.

Nego lipi moji svidoci smo vi dana prislagivanja drmatora, koštom sam i obećo, šta me košta obećat, ja ću bit vaš kandidat na drugi izbora, i to bećarske stranke, pokazat ćemo mi njima da i mi imamo magarca za jašat. Vi dosad su obilježili našu prošlost, a ja ću obilježit vašu budućnost, a kaka će ona bit, sačuvaj me Bože. Pitaje me nezaposleni, Iva kaka je prognoza radnog vremena, kako kaka, nerad na neodređeno vrime, eto kaka je. Kako onda da nam se dica ne sekiraje kad baš nješta i nisam sposoban, drma mi se i kaldrma na putu za bolje sutra. Obećajem vam da ću to ja ispravit, uz čašicu dvi, lipu tamburašku pismu, sve je lako i glatko. Sad bi moja bolja pola kazala, e moj Iva di ćeš ti taj svit pristavljat u Saboru, ti bi izgubio i tri nacrtane guske, eh, kodak vi dosad nisu svoje pogubili.

Veseli i zdravi bili, s Ivom i nazdravili!

Oglasi