Najnovije

Pitomački festival završio uz Večer etno i folklornih skladbi

Nina Kraljić i ove je godine nastupila na festivalu u Pitomači

Nina Kraljić je zajedno s Janama izvela pjesmu “Cjelov pakla”

U Pitomači su i ove godine dokazali da znaju napraviti vrhunski glazbeni spektakl. Dvadeset i peti Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja protekao je u znaku mnoštva odličnih izvođača, ali i u odličnom raspoloženju publike koja nije krila zadovoljstvo predstavljenim pjesmama.

Nakon Večeri popularnih tamburaških skladbi koja je iznjedrila 20 novih pjesama, uslijedila je Večer etno i folklornih skladbi Podravine i Podravlja. Ljubiteljima podravskog melosa je u festivalskoj završnici, koju je uživo prenosio Drugi program HRT-a, predstavljeno 16 skladbi. Boris Ćiro Gašparac i Barbara Othman, Dragan Vlajnić i Suhopoljski tamburaši, Podravski mužikaši, Hrvoje Hegedušić, Vlado Smiljanić i Svirci moji, Nina Kraljić i Jane, samo su neki od izvođača koji su izveli nove skladbe i oduševili Pitomačane u prepunoj Sportskoj dvorani OŠ Petra Preradovića.

I publika zapjevala poznate etno pjesme

Program jubilarnog festivala upotpunjen je i revijalnim dijelom u kojem su izvođači izveli 10 najljepših i najizvođenijih festivalskih pjesma. U isti glas publika je pjevala „Podravsku krv“, „Tri ljubavi moje“, „Moj angelek“, “Podravske svirače, “Grahove bralje”, “Dijete podravsko”, “Dok je Drava sanjala”, “Lepo je na svetu živeti”, “Zlato moje” i “Kresni vatru cigansku”.

Direktor festivala Rajko Stilinović izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim festivalom pohvalivši autore, izvođače i žiri koji je za publiku odabrao samo najkvalitetnije skladbe. Dodao je kako vjeruje da će festival i ove godine iznjedriti brojne hitove koje ćemo rado slušati na radijskim postajama. (pitomacafestival.hr, foto: Kristijan Toplak)

Oglasi