Najnovije

Večer popularnih tamburaških pjesama u Pitomači

Pitomača 2017. - Večer popularne tamburaške glazbe

25. godišnjicu festivala u Pitomači u prvoj večeri uveličali su brojni poznati izvođači tamburaške glazbe

U prepunoj sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači, na raskošnoj festivalskoj pozornici Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja održana je Večer popularnih tamburaških pjesama na kojoj je izvedeno 20 novih skladbi.

Festivalsku večer svečano su otvorili načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić i župan Virovitičko-podravski Igor Andrović koji je domaćinima čestitao i Dan Općine, blagdan sv. Vida.

Mnoštvo poznatih izvođača

Publika je srdačno pozdravila svakog izvođača među kojima se našli Krunoslav Kićo Slabinac, Najbolji hrvatski tamburaši, Stjepan Jeršek Štef, Cecilija, Ravnica, Šokci, Allegro, Svirci moji, Cure iz centra i Ivica Pepelko, Mladen Medak Gaga, Mjesečina,  Dangube i The Fussion te mnoga druga poznata imena.

Festival koji se već punih 25 godina odvija u Pitomači čuvar je tradicijske glazbene baštine, a i ove je godine održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i Općine Pitomača. (www.pitomacafestival.hr, foto: Kristijan Toplak)

Oglasi