Najnovije

Glazbena večer posvećena Dragi Britviću

Večer Drage Britvića

Na ovogodišnjem pitomačkom festivalu održana je posebna večer posvećena Dragi Britviću

U povodu proslave 25. godišnjice Glazbenog festivala pjesme Podravine i Podravlja uoči dviju tradicionalnih festivalskih večeri upriličena je posebna glazbena večer posvećena Dragi Britviću, rođenom Pitomačaninu.

Ime ovog pjesničkog velikana redovito se spominje uz imena šestorice osnivača, jer upravo je pod autoritetom Drage Britvića Glazbeni festival stasao i odrastao, slavio obljetnice. Drago Britvić je antologijski opjevao svoj kajkavski kraj, svoju Pitomaču, Aršanj, ali i Zagreb u kojem je živio. S jednako velikom ljubavlju i žarom Drago je pjevao i o moru, maslini i kamenu. Ovaj hrvatski pjesnik, novinar, tekstopisac zabavne glazbe i šansone, bio je jedan od najnagrađivanijih autora stihova glazbenih festivala.

Velike hitove izveli velikani domaće glazbe

„Maslina je neobrana“, „Budi noćas mirno more“, „Potraži me u predgrađu“, „Mirno teku rijeke“, „Svirci moji“ samo su neke od pjesama koje su se mogle čuti na večeri posvećenoj Dragi Britviću, a koju je organizirao Centar za kulturu koji nosi njegovo ime. Uz pratnju Tamburaškog orkestra HRT-a, Matije Dedića i Zorana Mišolongina, nastupili su Klapa Larus, Podravski mužikaši i Svirci moji, kao i solisti: Ksenija Erker, Đani Maršan, Đuka Čaić, Danijela Pintarić, Boris Ćiro Gašparac, Tomislav Brajša, Vlatka Kopić Tena, Stjepan Lach i Kristina Domović.

Bogata glazbena večer završila je prelijepom pjesmom „Bože čuvaj Hrvatsku“ koju je također napisao Drago Britvić, a uglazbio Đani Maršan. (pitomacafestival.hr)

Oglasi