Najnovije

U Osijeku održan 8. Memorijal Darka Paurića

Memorijal Darko Paurić 2017

Koncert su i ove godine obogatila poznata tamburaška imena

U Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku održan je osmi po redu Memorijal Darka Paurića koji je i ove godine okupio brojna imena tamburaške glazbe. Koncert koji je održan u znak sjećanja na prerano preminulog glazbenog urednika i novinara Radio Osijeka Darka Paurića, koji je bio poznat i kao veliki ljubitelj i promotor tamburaške glazbe, okupio je vjerne slušatelje, ali i kolege glazbenike.

Na koncertu su nastupili tamburaški sastavi Allegro, Zlatno klasje, Žeteoci, Kas, Kristali i Slavonske lole, kao i Muška pjevačka skupina Paorija iz Tordinaca, te solistice Marija Pavković Snaša i Vlatka Kopić Tena. Radio Osijek uživo je u svom programu prenosio koncert, a uoči samoga prijenosa emitirana je i posebna emisija posvećena ovom Memorijalu.

U publici su bili i članovi Paurićeve obitelji, kao i brojni glazbenici poput Stjepana Jeršeka Štefa, Marte Nikolin i Blanke Došen. Također, događaj nisu propustili niti mnogobrojni Darkovi prijatelji i kolege iz drugih medijskih kuća koji se iz godine u godinu okupljaju na Memorijalu kako bi održali sjećanje na njega.

Oglasi