Najnovije

Tamburaška subota HRV-a (Hrvatski radio Valpovština)

Tamburaška subota HRV-a

Tamburašku subotu HRV-a uređuje i vodi Luka Šestanj

Hrvatski radio Valpovština u svom radijskom programu ima raznovrstan opus emisija, a najslušanija emisija u programu je “Tamburaška subota HRV-a” koja se emitira svake subote od 10:00 do 12:00 sati.

Urednik i voditelj emisije je Luka Šestanj iz Ladimirevaca koji je veliki zagovaratelj običaja, tradicije i kulture, a i sam je bio član brojnih kulturno umjetničkih društava. Luka je usko povezan uz tamburu zbog toga što je vokal mladog i perspektivnog tamburaškog sastava “Čuvari noći” iz Narda.

U emisiji slušatelji imaju mogućnost naručivati tamburaške pjesme po želji, a emisija pruža i veliki prostor tamburaškim sastavima, lokalnim kulturno umjetničkim društvima, pjevačkim skupinama i svim ostalim gostima iz tamburaškog i kulturnog života kako bi mogli predstaviti svoje pjesme i autorski rad.

“Smatram da bi se tamburaškoj glazbi trebalo dati više prostora kako bi nove pjesme zaživile, a one stare ne bi otišle u zaborav”, kaže Luka Šestanj.

Vjerni slušatelji s nestrpljenjem čekaju svaku subotu i novo druženje s Lukom, te kažu kako im dva sata tamburaškog programa vrlo brzo proleti i htjeli bi da emisija traje barem još toliko. Svi oni koji se nalaze u Valpovu ili okolici program radija, pa tako i samu emisiju mogu pratiti na frekvenciji 89,00 MHz.

Oglasi