Najnovije

Ivica Orlić pobjednik festivala “Zlatni glas Zlatne doline” u Kaptolu

Zlatni glas Zlatne doline 2017

Pobjednik ovogodišnjeg festivala u Kaptolu je Ivica Orlić

Kaptol je po 43. put bio domaćin festivala “Zlatni glas Zlatne doline” na kojem je izvedeno 20 novih tamburaških skladbi.

Prema ocjeni žirija prvo mjesto na festivalu osvojio je Ivica Orlić uz svoj sastav Daj šta daš iz Beča s vlastitom pjesmom “Sjeti se noćas mene”, drugu nagradu žirija osvojila je Pleterničanka Ana Baketarić s pjesmom “Jedina ljubav” koju je na tekst Ivana Olića uglazbio Alen Mozer, dok je treću nagradu osvojio Petar Pokupčić iz Sladojevaca kraj Slatine sa svojom skladbom “Sretan rođendan”.

Najviše glasova publike osvojila je Dorotea Markanjević iz Daranovaca s pjesmom Antonija Berača “Široka ravan”, a slijede  Pjevačka skupina Baće iz Tenje uz tamburaše Žeteoce s pjesmom “Slavonsko jutro”, te Žute dunje iz Cernika s pjesmom “Ne daj zemlju” autora glazbe Alena Mozera i tekstopisca Ivana Olića. Sve soliste na festivalu pratio je Tamburaški sastav Rubato. Nakon natjecateljskog dijela kao gosti su nastupili Slavonski dukati s kojima je na pozornici i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Objavljen je i festivalski album koji se prodavao po simboličnoj cijeni, a prihod od prodaje namijenjen je Caritasu župe sv. Petra i Pavla u Kaptolu.

Oglasi