Najnovije

Posegana objavila svoj prvi studijski album “Doživotno tvoj”

Posegana - Novi album

Svoj prvi album Posegana je odlučila nazvati po prvoj pjesmi “Doživotno tvoj”

Album je nazvan po pjesmi koja je obilježila početak njihove karijere, a široj publici ovi popularni ladi tamburaši iz Požege predstavili su se 2013. godine upravo tim singlom.

Nakon prvog singla „Doživotno tvoj“ uslijedili su i ostali popularni singlovi praćeni video spotovima (“Ljubav, to smo mi”, “Znaš li da te volim”, “Da uz tebe dišem”, “Na na na”, “Dovraga sve”) koji su redom nastavili oduševljavati sve brojnije fanove ovih nepopravljivih romantika. Njihova glazba odiše svježinom koju mogu zahvaliti uistinu odličnom autorskom timu sastavljenom od poznatih hrvatskih skladatelja i tekstopisaca: Marko Tomasović, Štefanija Soldan, Uršula Tolj, Mario Vestić Damjan Pirović, Josip Plivelić, te Dražen Bočkaj.

Album obojan ljubavnom tematikom

Ljubavna tematika koja se provlači kroz sve pjesme ovog sastava te iskrenost i optimizam kojim momci iz Posegane zrače svakim singlom oduševljavaju radijske urednike i slušatelje diljem Hrvatske. Upravo zato je njihov album prvijenac jedno od najiščekivanijih tamburaških izdanja ove godine. Uz sve dosadašnje hitove, na albumu se nalaze i četiri nove pjesme, uključujući prekrasnu baladu “U zagrljaju tvom”, emocijom nabijenu “Tražim nekog”, balaševićevsku “Ogrlicu od samoće” i “Ti si mi sve” koja je ujedno i najavni singl albuma.

Prvi singl i video spot Posegana je objavila 2013. godine

Posegana je nastala 2012. godine kao projekt petorice prijatelja koji su željeli ponuditi nov i kvalitetan glazbeni materijal na tamburaškoj sceni. U trenutku snimanja prvog singla “Doživotno tvoj” nisu bili ni svjesni činjenice da kreću u četverogodišnji rad na albumu te da će u tom periodu okupiti autorsku i producentsku ekipu koja će zalaganjem i iskrenom ljubavlju prema glazbi privući velik broj slušatelja. Uz stalnu prisutnost u televizijskom i radijskom eteru, YouTube kanal Posegane ostvaruje uistinu zavidan broj posjetitelja koji iz dana u dan raste. Poseganu danas čine Antun Adžić, Saša Botički, Mihael Bumba, Ivan Karadža, Marijo Kovačević i Ivan i Josip Ralašić, a uz producentsku ekipu studija Hardwork iz Požege, u sastavu Zvjezdan Marjanović, Damjan Pirović i Ante Akrap stvorili su prepoznatljiv zvuk pop-tamburaškog izričaja. Album prvijenac svakako je nešto što će Posegani dati dodatni motiv da nastave dalje s upornim radom, za koji iz njihova primjera možemo reći da se uistinu isplati.

Oglasi