Najnovije

Status HGU-a ove godine dodijeljen Filipu Novoselu

Filip Novosel

Filip Novosel

Na dodjeli nagrade Status najboljim hrvatskim instrumentalistima u Rijeci i ove godine se okupio velik broj glazbenih umjetnika.

Hrvatska glazbena unija (HGU) nagrade je dodijelila u više kategorija, među kojima je i ona za najbolje glazbene izvedbe i postignuća u narodnoj, etno i jazz glazbi. Jazz senzacija, duo Bow vs. Plectrum odmah po nastanku je privukao pažnju velikog broja zaljubljenika u kvalitetnu glazbu, a virtuoz na tamburi, Filip Novosel, Statusom je dobio vrijedno priznanje struke za svoj rad i glazbena postignuća.

Filip Novosel visoko je cijenjeni instrumentalist na tamburi, ne samo u Hrvatskoj nego i diljem svijeta. Spajajući nove veze hrvatske i ostalih baština kroz jazz i klasičnu glazbu osvojio je srca mnogih kritičara koji ozbiljnu glazbe prate dugi niz godina. 2011. godine diplomirao je na Zagrebačkoj glazbenoj akademiji, a nakon toga i New School for Jazz & Contemporary Music u New Yorku. Učio je od brojnih poznatih svjetskih glazbenih majstora, a svoju tamburu unio je u brojne jazz radionice.

Oglasi