Najnovije

Kasovci predstavili novi album “Danas smo kraljevi”

Kas - Danas smo kraljevi cover

Novi studijski album Kasa naslovljen je pjesmom “Danas smo kraljevi”

Tri godine nakon uspješnog debitantskog albuma “Slušaj mene, nema greške” popularni osječki Tamburaški sastav Kas objavio je svoj drugi studijski album “Danas smo kraljevi” kojeg su nedavno najavili istoimenim singlom.

Na albumu u izdanju Croatia Recordsa nalazi se deset autorskih pjesama od kojih su publici već poznate uspješnice poput naslovne “Danas smo kraljevi”, “Neka boli do boli”, “Nedjelja”, “S kojeg si planeta”, “Bijeg od snova” i “Bolje sutra”. Kasovci su ostali vjerni svom prepoznatljivom zvuku, ali i modernijem izričaju popularne tamburaške glazbe, pa ne sumnjamo kako će fanovi biti oduševljeni i novim, do sada neobjavljenim pjesmama “Sve je moguće”, “Falit ću ti ako odem”, “Tražeći tebe”, te duetu s popularnim Davorom Radolfijem “Vlak”.

U novi album uložene tri godine marljivog i kreativnog rada

Kas - Danas smo kraljevi naslovnica

Naslovnica novog albuma Kasa

Album je sniman u tonskom studiju Željka Nikolina u Osijeku, Mak u Gradištu, Hardwork u Požegi i ZG Zvuk u Zagrebu, a osim Željka Nikolina kao producenti na albumu se pojavljuju i Zvjezdan Marjanović (Danas smo kraljevi), te Branimir Jovanovac i Marin Bando (Bolje sutra). Kao autori, na novom se albumu pojavljuju Mia Dimšić, Dario Hleb, Uršula Tolj, Marko Tomasović, Hrvoje Juzbašić, Damir Bačić, Hrvoje Bogutovac, Zoran Trubić, Dario Begonja, te sam član sastava Dinko Glavaš.

U novi album Kasovci su uložili pune tri godine kreativnog rada, a u svemu tome pomogli su im prateći vokali i instrumentalisti Dario Slamek, Vlatka Kopić, Adrijana Baković, Marta Nikolin, Dora Vestić, Borna Marković, Filip Marković, Mario Bubanjac, Filip Merdić, Goran Bošković, Dalibor Zavođa, Filip Pešut, Drago Laban, Željko Nikolin, Dario Hleb, Matija Nikolin i Marin Bando. Za fotografije na novom nosaču zvuka zaslužan je Tomislav Šilovinac, a za likovno oblikovanje Studio Pavijani.

Novi album najavljen je nedavno objavljenim singlom “Danas smo kraljevi”

Kas je osnovan 2009. godine u Osijeku, a do sada su srca publike osvojili brojnim autorskim pjesmama i zanimljivim video spotovima. Nastupili su i na poznatim festivalima tamburaške glazbe u Požegi, Županji i Pitomači,  a na Šokačkim pismama u Županji čak su dvije godine za redom osvajali prvu nagradu.

Nakon promocije fanovima podarili koncert

Kas - Promocija albuma u Zagrebu

Promocija novog albuma u Zagrebu

Svojim nastupima obišli su cijelu Hrvatsku i inozemstvo, a među turnejama se najviše ističu tradicionalne ljetne turneje po Jadranu, te turneja po Kanadi i SAD-u na kojoj su 2015. godine obišli brojne gradove i održali niz koncerata. Također, iz godine u godinu svoje fanove vode na već tradicionalna putovanja u Prag, a uz njega svake godine obiđu još neki od zanimljivih gradova. Svoju publiku nisu uskratili niti na samoj promociji albuma nakon koje su odsvirali brojne poznate, ali i pjesme s novog albuma. Na svirci im se pridružila i popularna glazbenica Mia Dimšić koja ujedno i autorski potpisuje naslovnu, te još jednu pjesmu s albuma.

Dražen Bočkaj

 

Oglasi