Najnovije

Održan 18. Tambraški memorijal Hrvoja Majića

18. Memorijal Hrvoja Majića

Memorijal Hrvoja Majića održan je u Gradskom kazalištu Joze Ivakića u Vinkovcima

U Vinkovcima je održan 18. Tamburaški memorijal Hrvoja Majića koji je okupio brojne instrumentaliste na tamburama.

Hrvoje Majić i sam je preferirao instrumentalnu tamburašku glazbu, stoga ovaj Memorijal, koji se iz godine u godinu organizira u njegovu čast, održava se u znaku instrumentala. Zaljubljenici u tamburašku glazbu za Memorijal Hrvoja Majića reći će da je to jedan od najprestižnijih festivala koji okuplja najkvalitetnije glazbenike.

“Na ovaj način nastojim zadržati njegovanje instrumentalne tamburaške glazbe i potvrditi ono što je Hrvoje Majić i činio i želio u svom životu, a to je da tambura može sve”, istaknuo je u ime organizatora predsjednik OMH Vinkovci, Dražen Švagelj.

Tamburaši rado naglašavaju da u kalendaru zbivanja uvijek drugi dan svibnja rezerviraju za Memorijal u znak sjećanja na rano preminulog kolegu, velikog virtuoza na tamburi.

“On je uvijek iskakao po svojoj kvaliteti po svojim idejama, po svojoj osobnosti. Imali smo puno susreta na brojnim festivalima. Čak je, mogu se pohvaliti, nekoliko puta bio kod mene u školi i razmjenjivali smo notne materijale i razgovarali “, prisjetio se Franjo Slavko Batorek.

Na Memorijalu su nastupili Subotički tamburaški kvartet, Komorni tamburaški ansambl Umjetničke akademije iz Osijeka, orekstar Tamburaške škole Batorek, Tamburaški sastavi Romansa i Sekstakord. Nastupila je i poznata osječka pjevačica Mia Dimšić, dugogodišnja člnaica Tamburaške škole Batorek. Publika je u bogatom repertoaru uživala u Slavonskoj rapsodiji, Bumbarovom letu, Pariškim krovovima. Bila je ovo večer u kojoj se zahvaljujući tamburi i tamburašima plovilo najljepšim napisanim skladbama iz područja revijalne ili klasične glazbe.

Oglasi