Najnovije

Međunarodni tamburaški susret okupio 150 učenika i profesora

Proljetna baranjska rapsodija 2017

Međunarodni susret je završio svečanim koncertom “Proljetna baranjska rapsodija” u Belom Manastiru i Mohaču

Međunarodni proljetni tamburaški susret već drugu godinu za redom okupio je 150 učenika i profesora tambura u Belom Manastiru.

Susret je završio koncertima “Proljetna baranjska rapsodija” u Belom Manastiru i u mađarskom Mohaču, na kojima je orkestrom ravnao maestro Alan Bjelinski. Koncertni program sadržavao je visoko vrijedne i atraktivne umjetničke kompozicije pisane za tamburaški orkestar te neke od najpoznatijih vokalno-instrumentalnih skladbi koje su izveli eminentni vokalni solisti: Domagoj Dorotić (HNK u Osijeku), Anja Papa (Umjetnička akademija u Osijeku) i Valentina Gyerek (Umjetnička škola Beli Manastir). U programu su nastupili i Kiril Naumov na violini (HNK u Osijeku) i na bisernici Marko Martinović, predstavnik Hrvatske na dječjoj Euroviziji, učenik GŠ Novska.

“Još jednom smo pokazali našu pokretačku ideju ovakvoga susreta, a to je pružiti mladim umjetnicima priliku i mogućnost suradnje s vrhunskim dirigentom i pedagogom te im stvoriti mogućnost dodatnoga umjetničkog usavršavanja i vlastitoga razvoja što u konačnici osigurava i najveću atraktivnost cijeloga događaja”, rekao je Marko Sesar, predsjednik HDTP-a.

U sklopu Međunarodnoga proljetnog tamburaškog susreta uz brojna predavanja i radionice predstavljeno je i četvrto notno izdanje u nakladništvu HDTP-a autora Saše Botičkog – Ljestvice za E-bisernicu. Iz HDTP-a najavljuju i niz seminara koje će održati tijekom ove godine, ali i drugih manifestacija u suradnji s glazbenim školama diljem Hrvatske.

Oglasi