Najnovije

“Proljetna baranjska rapsodija” ove godine u Belom Manastiru i Mohaču

Proljetna baranjska rapsodija 2017

U okviru Međunarodnog proljetnog tamburaškog susreta HDTP-a i ove će godine biti održana “Proljetna baranjska rapsodija”

U dva baranjska grada, Belom Manastriru i Mohaču (u Republici Mađarskoj) od 23. do 26. travnja održat će se Međunarodni proljetni tamburaški susret u sklopu kojega će 150 učenika tambura i njihovih nastavnika stručno usavršavati svoje znanje, ali i uvježbavati umjetnički program koji će biti predstavljen na završnom koncertu „Proljetna baranjska rapsodija“ 25. travnja 2017. u 19 sati u Belom Manastiru na Trgu Slobode (u slučaju lošeg vremena u Kino dvorani) i 26. travnja 2017. u 16 sati u Mohaču. Orkestrom će ravnati maestro Alan Bjelinski iz Zagreba. 

Koncertni će program sadržavati visoko vrijedne i atraktivne umjetničke kompozicije pisane za tamburaški orkestar te neke od najpoznatijih vokalno-instrumentalnih skladbi koje će izvoditi eminentni vokalni solisti: Domagoj Dorotić (HNK u Osijeku), Anja Papa (Umjetnička akademija u Osijeku) i Valentina Gyerek (Umjetnička škola Beli Manastir). Osim vokalnih u programu će sudjelovati i drugi solisti: na violini Kiril Naumov (HNK u Osijeku) i na bisernici Marko Martinović, predstavnik Hrvatske na dječjoj Euroviziji, učenik GŠ Novska.

“Osnovna je pokretačka ideja pružiti mladim umjetnicima priliku i mogućnost suradnje s vrhunskim dirigentom i pedagogom te im stvoriti mogućnost dodatnoga umjetničkog usavršavanja i vlastitoga razvoja što u konačnici osigurava i najveću atraktivnost cijeloga događaja”, ističe Marko Sesar, predsjednik HDTP-a.

U sklopu Međunarodnoga proljetnog tamburaškog susreta uz brojna predavanja i radionice održat će se i predstavljanje četvrtoga notnog izdanja u nakladništvu HDTP-a autora Saše Botičkog – Ljestvice za E-bisernicu.

U suradnji s Gradom Belim Manastirom, Gradom Mohačem, Turističkom zajednicom Baranje, Centrom za kulturu grada Belog Manastira i Umjetničkom školom Beli Manastir Hrvatsko društvo tamburaških pedagoga (HDTP) organizira ovaj susret već drugu godinu za redom.

Oglasi