Najnovije

Objavljena imena izvođača festivala “Zlatni glas Zlatne doline”

Zlatni glas Zlatne doline - Kaptol 2016

Festival ‘Zlatni glas Zlatne doline 2016.’ u Kaptolu (foto: Mladen Mirković)

Na ovogodišnjem festivalu “Zlatni glas Zlatne doline” u Kaptolu, koji će se održati 19. svibnja, biti će izvedene 22 nove tamburaške skladbe.

Pripreme za tradicionalni 43. Festival tamburaške glazbe “Zlatni glas Zlatne doline” gotovo su završene, a ovih dana objavljena su i imena izvođača koji će se predstaviti publici i čije će se pjesme naći na kompilacijskom CD-u festivala.

Na festivalu će ove godine nastupiti tamburaški sastavi Slavonski dukati, Žeteoci, Žute dunje, Lengeri, Od sumraka do zore, Rapsodija, Zlatno klasje, Jocker band, Legatto, Čuvari noći, Azrieli i Sanjari. Sve soliste pratit će tamburaši Rubato, a među njima su solistice Ana Baketarić iz Pleternice, Lucija Horvat iz Zagreba i Dorotea Markanjević iz Daranovaca, solisti Josip Jelenčić i Petar Pokupčić iz slatinskog kraja, Ivica Orlić iz Beča uz tamošnji tamburaški sastav “Daj šta daš”, Dragan Šokčević iz okolice Vinkovaca, Drago Dubravčić iz okolice Slavonskog Broda, Mihael Ribičić iz Grabarja, te muška pjevačka skupina Baće iz Tenje.

Među autorima novih skladbi nalaze se Ivica Grujo Ićo, Ivica Plivelić Iva, Alen Mozer, Goran Ivanović Lac, Robert Vojvodić, Ivica Orlić, Antonio Berač, Davor Đukić, Stjepan Knežević i ostali poznati skladatelji, dok su kao tekstopisci prisutni Đurđa Habel, Ivan i Matej Olić, Luka Sabolić, Branko Barbir, Petar Pokupčić, Josip Valentić i drugi.

Zanimljivo je spomenuti kako su upravo na ovom festivalu prve glazbene korake načinili danas poznati izvođači poput Ivane Kindl, Vesne Pisarović, Arteškog bunara, Od srca do srca (današnji O.S.D.S.), Evergreena i mnogih drugih.

Oglasi