Najnovije

Odabir pjesama za ovogodišnji festival u Pitomači

Žiri pitomačkog festivala

Stručni žiri preslušava pristigle skladbe na natječaj ovogodišnjeg Glazbenog festivala u Pitomači (foto: pitomacafestival.hr)

Nakon završenog natječaja stručni žiri festivala preslušao je 77 pristiglih skladbi nakon čega će uslijediti i konačni izbor.

Ovogodišnje, 25. izdanje Glazbenog festivala u Pitomači održat će se 9. i 10. lipnja, a u dvije festivalske večeri biti će izvedene popularne tamburaške pjesme (prva večer) i etno i folklorne pjesme s glazbenim izričajem vezanim uz Podravinu (druga večer).

U žiriju koji je preslušavao skladbe pristigle na natječaj bili su predstavnici Hrvatske radiotelevizije Branko Uvodić, Željko Kovačić, Branko Meglajec i Siniša Leopold te predstavnica pitomačkog festivala Vesna Bedeković.

“Ovim festivalom nastojat ćemo spasiti od zaborava taj lengerovski način sviranja, izvorni podravski melos, odnosno ono što su ovdje davnih godina započeli dr. Marijan Jergović i Drago Britvić“, rekao je Branko Uvodić u ime festivalskog žirija.

Kako je objavljeno na internetskim stranicama festivala, prema riječima direktora Festivala Rajka Stilinovića, sljedeći korak će biti između najbolje ocijenjenih pjesama odabrati one koje će biti izvedene na dvije festivalske večeri. Kompletan program festivala, uključujući i večer posvećenu Dragi Britviću, bit će predstavljen na konferenciji za medije koja je u planu u prvoj polovici svibnja.

Oglasi