Najnovije

Nakon punih pet godina Slavonia Band ima novi studijski album

Slavonia Band album Zlatni dvori

Slavonia Band novi album “Zlatni dvori” najavili su singlom “Da li mjesec zna”

Nakon vrlo uspješnog albuma “Zlatna polja” Slavonia Band objavljuje novi album naslovljen pjesmom “Zlatni dvori” iz popularne TV serije.

Prošlom albumu koji je donio svojevrsnu revoluciju u popularnoj tamburaškoj glazbi pripala je Zlatna ploča za nakladu,  a “Zlatni dvori” nastavak su uspješne suradnje s Borisom i Valerijom Đurđević kao autorskim parom. Novo studijsko izdanje, zanimljivo, izašlo je točno pet godina nakon prethodnog nosača zvuka pod okriljem izdavačke kuće Menart.

Naslovna pjesma albuma “Zlatni dvori” duet je s Indirom iz Colonije, a snimana je za potrebe istoimene uspješne televizijske serije te je prati i lijep spot objavljen prošle godine.

“Naravno da je snimanje spota prošlo u duhu Indirine zezancije i vedrine kojom je tjerala sve napetosti i loše vibracije! Spot je sniman u Slavoniji u starinskom ambijentu. Na albumu je i pjesma “Ludo, ludice” snimana u potpuno drukčijem ambijentu, dok smo za pjesmu “Lara” skoknuli do slovenskih Mokrica zbog predivnog pejzaža i dvorca”, rekao je pjevač Branko Ilakovac.

Još jedan duet na novom albumu nosi ime “Žena za utjehu”, a ovdje je gostovala, prema Brankovim riječima “prekrasna i prava dobrica, stalno nasmijana Lea Mijatović”, koja je svojim vokalom dovela pjesmu na vrhunsku razinu, dok je rad na albumu zaključio nedavno objavljen singl i spot “Da li mjesec zna”.

Dečki su zahvalili i Darku Drinovcu te Darku Bušnji i Mariju Šulini za pomoć oko snimanja spotova, kao i Igoru Kelčecu zaduženom za likovno oblikovanje albuma. Uz njihovu potporu te dug i mukotrpan rad cijele ekipe konačno imaju album za koji se nadaju kako će ga publika zavoljeti baš kao što je to bilo i sa “Zlatnim poljima”.

“Jako smo sretni i uzbuđeni jer nam sad slijedi predstavljanje i promoviranje CD-a, što znači obilazak radio postaja i nastupi po cijeloj Hrvatskoj. Tome se zaista radujemo jer smo ionako praktički na neprekidnoj turneji pa je to nastavak tog slijeda. Nadamo se da ćemo i ovim albumom zadovoljiti našu publiku, a ujedno i pridobiti nove fanove, jer na albumu ima nekoliko pjesama koje osvajaju na prvu”, dodao je Dražen Ančić, još jedan član Slavonia Banda.

Osim pjesama koje ste do sada već mogli čuti kao najavne singlove, na novom albumu se nalaze i nove pjesme Mnoge su me ljubile, Muške suze, te Pijane tambure.

Oglasi