Najnovije

Švicarski tamburaši Indigo predstavljaju svoju prvu pjesmu “Sjećanje moje”

indigo

Tamburaški sastav Indigo iz Luzerna, Švicarska

Da tamburaša ima po cijelom svijetu i da drže do svoje tradicije pokazuje i mladi Tamburaški sastav Indigo iz Luzerna u Švicarskoj koji predstavlja svoju prvu autorsku pjesmu “Sjećanje moje”.

Ovi dečki još su 2000. godine počeli svirati u KUD-u Kolovrat iz Luzerna, a kroz nekoliko godina odlučili su osnovati i samostalni tamburaški sastav kojem su nadjenuli ime Kolovrat. Svirali su diljem Švicarske na raznim prigodama do 2015. kada je mlađa generacija odlučila osnovati novi tamburaški sastav koji danas djeluje pod imenom Indigo.

Iako su većinom svi rođeni u Švicarskoj, drže do hrvatskih običaja i kulture

Sastav trenutno ima pet članova: Roko Jurčević (prim), Tomislav Aničić (basprim 1), Daniel Aničić (basprim 2), Antun Filipović (bas) i Marko Filipović (kontra).

“Drago nam je kada svirkom možemo obradovati svoju publiku, tada na trenutak budemo bliži svojoj domovini Hrvatskoj. Bilježimo veliki broj nastupa, a pohvale dolaze sa svih strana. To nam je motiv za daljnji rad i način da budemo što bolji”, poručuju dečki iz Indiga.

Upravo su predstavili svoju prvu autorsku pjesmu “Sjećanje moje” koju autorski potpisuju Tihomir Kožina (tekst i glazba) i Marko Piletić (aranžman). Više o njima možete doznati na njihovoj službenoj web stranici.

Oglasi