Najnovije

Valentinovo u Lisinskom uz nezaboravne tamburaške klasike

valentinovo-u-lisinskom

Krunoslav Kićo Slabinac i Jacques Houdek uz pratnju tamburaškog orkestra (foto: KD Vatroslav Lisinski)

Biserni zvuci tambure na Valentinovo ispunili su Lisinski i priuštili posjetiteljima sjajnog koncerta Jacquesa Houdeka večer za pamćenje. Valentinovo u Lisinskom obilježili su starogradski klasici koje je Jacques otpjevao na hvaljenom i jednom od najprodavanijih domaćih albuma “Tko je srce, u te dirn’o?”, a upravo je tom pjesmom i započeo ovaj nezaboravni koncert.

Hrvatski Mr. Voice, popularni Jacques, svojoj je publici poklonio koncert bezvremenskih melodija koje su u njegovoj izvedbi zasjale novim sjajem te sasvim sigurno dobile novo ruho koje ih uvodi u antologiju hrvatskih glazbenih izvedbi. Starogradski glazbeni biseri, pjesme istinske i trajne umjetničke vrijednosti te dubokih tekstova koji nose važne poruke, Jacquesovu vjernu publiku provele su cijelim kolopletom intenzivnih emocija. “Jesen stiže dunjo moja”, “Ima dana”, “Miruj, miruj, srce moje”, “Kad bi ove ruže male”, “Tiho noći, moje zlato spava”, “Nekada sam i ja volio plavo cvijeće” i mnoge druge dirnule su srca brojne publike koja je gotovo cijelu večer pjevala s Jacquesom.

Popularni pjevač je nastupio u pratnji tamburaškog orkestra Krunoslava Dražića, sastavljenog od osam glazbenih virtuoza koji su nevjerojatno kompaktnom i dinamički zrelom svirkom sjajno ispratili Jacquesove maestralne vokalne bravuroze. Nakon impresivne izvedbe pjesme “Bolujem ja, boluješ ti”, koju je Jacques gotovo a cappella otpjevao, Krunoslav Dražić i tamburaši izveli su poznatu tamburašku pjesmu “U san mi dođu tambure”.

Vera Svoboda i Krunoslav Kićo Slabinac posebni gosti koncerta

Posebni gosti večeri bili su Vera Svoboda i Krunoslav Kićo Slabinac, a svojim najavama Jacques je posebno naglasio koliko im se divi. Iako je napunila 80 godina života, Vera Svoboda, naša najbolja pjevačica starogradske i slavonske glazbe pokazala je da svojim glasom i dalje misli oduševljavati publiku. Ova iznimna umjetnica svojim je sjajnim izvedbama njegovala tradiciju i po tome će se zauvijek pamtiti, a pjesmama “Tisuću ruža” i “Umiru stare kavane” koje je izvela na koncertu pokazala je da još ne misli stati.

Pred kraj dvosatnog koncerta nastupio je i Kićo Slabinac, pjevač čija je karijera uzor mnogim pjevačima. Pjesmu “Otiš’o je s mirisima jutra” posvetio je svima onima kojih više nema, a evergreenom “Zbog jedne divne crne žene”, proglašenim za jednu od najljepših ljubavnih pjesama čestitao je Valentinovo svim damama u publici.

Na koncertu zapjevali i mladi glazbenici

Iako je ovaj koncert privukao većinom stariju publiku, bilo je zanimljivo vidjeti mlade koji su impresionirani upravo ovakvim pjesama te tradicijskim instrumentima. Tako su svoju prvu priliku nastupiti pred ogromnim auditorijem dobili mladi glazbenik Marko Martinović s pjesmom “Kad bi ove ruže male” i Klaudije Mažar s pjesmom “Blijedi mjesec”.

Večer kojom je ogolio svoju dušu, ali napunio srca mnogih, Jacques je završio svojim velikim hitom “Stotinama godina”, koji je za ovu priliku izveden u posebnom tamburaškom aranžmanu.

Oglasi