Najnovije

Dike koncertom uz Zvonka Bogdana obilježili 30 godina karijere

dike-i-zvonko-bogdan

Dike i Zvonko Bogdan koncert su završili zajedničkim nastupom pred publikom

U Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima održan je predivan tamburaški koncert Tamburaškog sastava Dike na kojem je izveden presjek 30-godišnje glazbene karijere ovog popularnog tamburaškog sastava iz Vinkovaca, a kao poseban gost na pozornici se pridružio Zvonko Bogdan sa svojim tamburaškim orkestrom.

Koncert za koji se tražila ulaznica više ispunio je dvoranu kazališta do posljednjeg mjesta, a posjetitelji su mogli uživati u bogatom glazbenom programu kroz koji su ih prigodno obilježavajući 30 godina postojanja vodile Dike.

Nakon suradnje u aktualnom singlu “Slavonac sam ja”, prekrasnoj baladi koju su Zvonko Bogdan i Marinko Blažinkov, vokalni solist Dika, obogatili neponovljivom emocijom poklonivši nam pravu himnu svih Slavonaca, Dike i Bogdan su nakon trosatnog koncerta isti završili upravo spomenutom pjesmom.

“Mi ne volimo brojke, ovih trideset godina samo označavaju broj. Iako je to za pojam glazbene karijere doista puno, mi smo skromni i ponosni na sav svoj dosadašnji rad. Cilj nam je ovim koncertom zahvaliti publici koja je uz nas sve te godine, ali im pokazati da smo i dalje tu, da sviramo i da smo ponosni na našu tamburu“, rekao je Marinko Blažinkov nakon koncerta.

Tamburaški sastav Dike jedan su od najdugovječnijih tamburaških sastava na ovim prostorima, a u tri desetljeća postojanja obilježili su tamburašku glazbu brojnim hitovima za koje se može reći da su uistinu neprolazni. Odlikuje ih vrhunska svirka, izniman vokal Marinka Blažinkova i neponovljiv starogradski šarm koji ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Isto tako i Zvonko Bogdan poznat je kao jedan od začetnika autorske tamburaške glazbe na ovim prostorima, a vječiti gospodin i kavalir godinama je miljenik publike, pa niti jedan njegov nastup ne prolazi nezapaženo. Veliki zajednički koncert svakako je bio poslastica za sve ljubitelje prave tamburaške glazbe s mnoštvom prekrasnih hitova koji su obilježili cijelu jednu epohu te odredili glazbeni put mnogih mladih tamburaša.

Oglasi