Najnovije

Brojni tamburaši i solisti nastupili na prvoj Stipinoj večeri u Gunji

stipina-vecer-2016

Stipina večer okupila je brojne uzvanike u Gunji

Oko 400 posjetitelja uživalo je u brojnim skladbama koje je Stipa Bogutovac ostavio iza sebe, a sve u izvedbi brojnih tamburaških sastava i solista, njegovih prijatelja i suradnika, koji su se okupili kako bi mu i na ovaj način odali počast.

Mnoštvo koje se okupilo kako bi se još jednom susrelo s opusom stvaralaštva Krešimira Stipe Bogutovca pokazalo je kako je u njegovoj rodnoj Gunji tambura i pjesma ono što žele ostaviti, kako uspomenama, tako i mladim naraštajima koji dolaze, a na svečanom koncertu bila je i Stipina obitelj, supruga Zdenka, kći Dubravka, sin Hrvoje sa suprugom uz brojne druge uzvanike.

Na početku večeri okupljene je pozdravio načelnik Općine Gunja Hrvoje Lucić koji je zahvalio svima koji su došli na ovaj svečani događaj u društveni dom koji od sada nosi ime Krešimira Stipe Bogutovca.

Stipinoj supruzi Zdenki uručen je i prigodni zlatovez koji je izradila Udruga Zlatne niti iz Gunje.

“Teško je biti Stipin sin poslije ove večeri. Moja obitelj i japuni smo emocija, atmosfera je bila divna, ugođaj na nivou, svi izvođači su dali sebe u pjesmama, na čemu im posebno zahvaljujem. Primijetio sam i kako je publika ozarenih lica napustila ovaj dom“, rekao je Hrvoje Bogutovac zahvalivši organizatorima (Općini Gunja i Glazbenom festivalu Šokačke pisme) i Josipu Šokčeviću Moletu, kao i ljudima oko njega koji su pomogli u svemu.

Na Stipinoj večeri su nastupili Tamburaški ansambl Hajo iz Subotice, Viktorija Kulišić Đenka, Tamburaši slavonske krvi, Džentlmeni, Stjepan Jeršek Štef, Marta Nikolin, Slavonske lole,  Patria, te Antun Nikolić Tuca.

Oglasi