Najnovije

Luka Nižetić predstavio svoju prvu tamburašku pjesmu

luka-nizetic-i-tamburasi-za-dusu

Luka Nižetić i Tamburaši za dušu u spotu “Kad tuga umiri proljeće”

Poznati hrvatski glazbenik Luka Nižetić u suradnji s Tamburašima za dušu snimio je duet i video spot “Kad tuga umiri proljeće”. Poznat ponajviše u svijetu pop glazbe, mladi splitski glazbenik je često surađivao s domaćim popularnim klapama, a želja mu je oduvijek bila snimiti tamburašku pjesmu, što se napokon i ostvarilo.

Pjesmu “Kad tuga umiri proljeće” napisao je i uglazbio Aljoša Šerić, a aranžman je povjeren Ivici Pliveliću Ivi iz Tamburaša za dušu koje je Luka odabrao za svoj prvi tamburaški duet.

“Ova pjesma je napisana prije nekoliko godine i oduvijek sam imao želju snimiti ju s elementima tambure. Međutim, kako sam čuo tamburašku verziju odlučio sam da ostane u izvornoj tamburaškoj verziji jer me toliko oduševila”, kaže Luka dodajući kako je pjesma snimljena u joj jednoj verziji na čijem je aranžmanu radio David Vurdelja Babydooks.

Nižetić se osvrnuo i na dosadašnje suradnje s klapama koje su mu, kako je  rekao, urođene u njego glazbeni sklop s obzirom da je rođen i odrastao u Splitu, a za tambure ima posebno mišljenje. Tambure su za njega nešto ipak posebno jer je shvatio koliko se tamburama može dočarati glazba u raznim izvedbama, te kako mu tambure u svemu tome ipak uvijek zvuče nekako konkretnije.

Ovo nije prva suradnja s Tamburašima za dušu, do sada su nastupali zajedno u nekoliko prilika, a sada je napokon došlo vrijeme da zajedno snime i pjesmu.

“Luka je izvrsno interpretirao ovu pjesmu. Autor pjesme me je kontaktirao i kada sam čuo pjesmu odlučio sam napraviti aranžman i postaviti je u tamburašku verziju što se na kraju svima jako svidjelo, a moram priznati i nama u bendu”, rekao je Ivica Plivelić Iva iz Tamburaša za dušu.

Spot je snimljen u jednom kadru, a za ideju i realizaciju je zaslužan redatelj Jakša Jukica. Pjesma je naišla na odlične kritike publike i struke, a od Luke Nižetića zasigurno možemo očekivati još niz sličnih iznenađenja, no da mu tambura dobro stoji, to svakako moramo priznati.

Oglasi