Najnovije

Sremci predstavljaju spot za novi singl “Ne pitaj“

x-default

Sremci su novi spot odlučili snimiti u ruševinama tvornice Borovo u Vukovaru, nekada najveće ovakve tvornice na ovim prostorima koja je zapošljavala 24.000 ljudi prije Domovinskog rata

Tamburaški sastav Sremci svim zaljubljenicima u modernu pop tamburašku glazbu poklanjaju novi singl i video spot “Ne pitaj“ kojim se publici nakon dosadašnjih autorskih uradaka predstavljaju u pomalo drugačijem izdanju.

Dosadašnje pjesme i video spotovi poput “Stani Dunave“, “Krenem drugom žicom“ i “Još samo noćas“ bile su obojane tradicionalnijim slavonskim i srijemskim prizvukom, no dečki iz Berka odlučili su u korak s trendom snimiti nešto posve različito, a to se svidjelo i izdavačkoj kući Croatia Records koja je odlučila objaviti ovaj singl pod svojom etiketom.

“Zadržali smo svoj prepoznatljiv zvuk ali smo ipak odlučili napraviti iskorak i u suradnji s našim dosadašnjim autorima i producentom Željkom Nikolinom snimiti novu pjesmu koja će našoj publici donijeti nešto novo i svježije iz naše male tamburaške radionice“, istaknuo je Dario Šarčević, pjevač i basist Sremaca.

Singl “Ne pitaj“ autorski potpisuju Dražen Bočkaj (tekst), Dalibor Zavođa (glazba) i Željko Nikolin (aranžman) u čijem je tonskom studiju u Osijeku pjesma i snimljena. Iako je ova pjesma snimljena prije nekoliko godina, nije javno promovirana, a Sremci su je odlučili ponovo obraditi i snimiti u novom i modernijem aranžmanu, pa se, kako kažu, nadaju da će se publici svidjeti, a za one koji ih još ne poznaju da će im se na ovaj način uspjeti predstaviti kao tamburaški sastav koji u ovoj postavi postoji već punih deset godina.

Spot je sniman na lokacijama u Vukovaru, u razrušenom krugu tvornice Borovo, gdje su zbog opasnosti od urušavanja, ali i činjenice da na toj lokaciji još nitko nikada nije snimao glazbeni spot, morali potpisati ponaosob kako snimaju na vlastitu odgovornost, što je dečkima iz benda još više podiglo adrenalin za vrijeme snimanja, a na čemu su posebno zahvalni upravi tvornice koja im je dopustila snimanje na tim lokacijama. Također, kadrovi su snimani i u atraktivnom vukovarskom Hotelu Lav.

Redatelj i scenarist spota je Dražen Bočkaj, dok je za kameru bio zadužen izvrsni vukovarski snimatelj Marko Džavić. Uloge djevojaka u spotu glume Adrijana Čorak i Klaudija Gojani, poznate mlade radijske voditeljice kojima je ovo bilo prvo pojavljivanje pred kamerama na ovaj način.

Sremce čine Dario Šarčević (vokal, bas), Tomislav Rušnov (prim), Ivan Šarčević (kontra), Davor Juratovac (basprim 1) i Mario Ćupić (basprim 2).

Oglasi