Najnovije

Tamburaši za dušu predstavljaju novi singl ‘Neka mi Bog oprosti grijehe’

Nakon što je singl ‘Topli šal’ osvojio srca publike, Tamburaši za dušu predstavljaju novu baladu ‘Neka mi Bog oprosti grijehe’ koja će u ove jesenje dane ljubitelje tamburaške glazbe osvojiti svojom emotivnošću i originalnom tamburaškom iskrenošću.

Autor pjesme je voditelj Tamburaša za dušu Ivica Plivelić Iva, dok su za spot zaslužni snimatelji i montažeri Goran Prša i Tihomir Perković. Redatelj spota je Josip Plivelić.

Nakon što su 2014. godine objavili album ‘Neka priča ko šta hoće’, uslijedila je promocija izvrsnog dueta ‘Berdaševa priča’ u kojem su zasvirali i zapjevali sa Stankom Šarićem iz Najboljih hrvatskih tamburaša. Interesantno je što su pjesmu otpjevali otac i sin, Stanko i Ivan Šarić, koji je svirač i pjevač u današnjim Tamburašima za dušu. Pjesmu ‘Topli šal’ izveli su na Glazbenom festivalu ‘Šokačke pisme’ u Županji, a ista se mjesecima emitirala na radijskim i televizijskim postajama.

Tamburaši za dušu osnovani su 2000. godine u vinkovačkom kraju, a od 2007. djeluju u Zagrebu. Sviraju po cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu, surađuju s mnogim imenima hrvatske glazbene scene, česti su gosti poznatog serijala ‘Lijepom našom’, a 2015. godine njihov voditelj, producent i basprimaš Ivica Plivelić Iva objavljuje solistički album ’20 godina s pjesmom i tamburom’. Uz njega, članovi sastava su i Ivan Šarić (čelo i glavni vokal), Dražen Grgljanić (basprim), Marijan Bagarić (kontra), Franjo Žganec (bas) i Ante Prskalo (harmonika).

Oglasi