Najnovije

Jacques uz tamburaše oduševio na promociji albuma

Nakon što je po izlasku na tržište prvi Jacquesov tamburaški album pobrao mnoštvo pozitivnih kritika, jedan od najboljih hrvatskih pjevača upriličio je i svečanu promociju albuma u društvu brojnih uzvanika iz svijeta glazbe.

Uz glazbenog producenta albuma, Tihomira Ivanetića i Krunoslava Dražića u čijim su sjajnim aranžmanima ponovo zaživjele neke od najljepših pjesama, Jacques je objasnio zbog čega je želio snimiti upravo ovakav album.

‘Ja sam slavonsko dite i jako sam ponosan što su Tihomir Ivanetić, od kojeg je i potekla ideja za ovaj CD, i Krunoslav Dražić prepoznali u meni pjevača koji može iznijeti ovakve pjesme. Moram reći da sam s velikim poštovanjem krenuo u istraživanje starogradskih klasika i odabrao one pjesme u kojima sam prepoznao blisku emociju. Želim se zahvaliti gospođi Veri Svobodi koja mi je pomogla svojim savjetima i koju smatram našom najboljom pjevačicom starogradskih pjesama. Gospodina Kiću Slabinca smatram našim najboljim pjevačem tamburaške glazbe i sad kad pjevam uz tamburaše zaista sam sretan što imam priliku svojoj publici predstaviti se i na drugačiji način osim u pop okvirima u kojima su me navikli slušati’, rekao je Jacques.

Uz osam tamburaša pod vodstvom Krunoslava Dražića, Jacques je uživo predstavio nekoliko pjesama s albuma. Nakon sjajne ‘Jesen stiže, dunjo moja’, Jacquesu se u pjesmi ‘Ima dana’ pridružila i Vera Svoboda. Njihov spontani duet izazvao je oduševljenje uzvanika, a s jednakom pažnjom i ovacijama dočekane su i ostale pjesme poput ‘Ne vrijedi plakati’, ‘Na te mislim’ i ‘Kad bi ove ruže male’. Da je svojom sjajnom interpretacijom Jacques dirnuo u srce svih prisutnih pokazale su brojne čestitke koje su uslijedile nakon službenog predstavljanja albuma.

Album “Tko je, srce, u te dirn’o?”, nazvan je po prvom stihu Preradovićeve pjesme ‘Miruj, miruj srce moje’ s kojom započinje niz od dvanaest najljepših starogradskih pjesama u Jacquesovoj izvedbi.

Oglasi