Najnovije

Zlatne žice Slavonije i ove godine u Požegi okupile poznate glazbenike

Upravo su Zlatne žice Slavonije desetljećima festival koji slovi kao neprikosnoveni brand tamburaške glazbe, a kako se vremena mijenjaju, i ovaj je festival dobio pored tamburaškog i svoj zabavni i urbani stil.

Ponovo su na pozornicu na Trgu Svetog Trojstva stali poznati glazbenici poput Krunoslava Kiće Slabinca, Stjepana Jeršeka Štefa, Miroslava Škore, Slavonskih lola, Slavonskih dukata i mnogih drugih bez kojih bi ovakav festival bio nezamisliv. Tamburaška večer iznjedrila je 16 novih skladbi koje će prema riječima organizatora tek zaživjeti u radijskih i televizijskim eterima.

Zlatne žice Slavonije debitantskim nastupom otvorili su Sokak bez imena s pjesmom ‘Ej moja srećo’, a među ostalim mlađim izvođačima našli su se i Salaš, Sanja Hajduković, Posegana i Garavuše. Također, svoje nove pjesme izveli su i Boris Ćiro Gašparac, Cecilija, Dike, Stjepan Japarić, Zlatna dolina, Đani Stipaničev, Ansambl Hajo i ostali. Festivalskim tamburaškim orkestrom ravnao je Dominik Škrabal.

Miroslav Škoro primio je u povodu 25 godina sudjelovanja na ovom festivalu i posebno priznanje, a za ‘najslavonskiji tekst’ s prošlog festivala Radio Osijek nagradio je Gorana Ivanovića Laca za tekst pjesme ‘Eh da su mi krila majko’.

Po završetku festivala održan je i prigodni koncert na kojem su izvedeni najveći hitovi prijašnjih festivala, a ono što je publici posebno bilo zanimljivo, uz Branka Uvodića nakon 16 godina na pozornicu se vratila nekad popularna voditeljica Mirna Berend.

Oglasi