Najnovije

5. Memorijalni koncert za Mirka Kladarića

Mirko Kladarić bio je najpoznatiji voditelj u povijesti Radio Đakova, a njegov pitom i u isto vrijeme osebujan slavonski život ostavio je neizbrisiv trag u srcu Slavonije.

Rođen je 1946. godine u Đakovu gdje je proživio cijeli svoj život, odrastajući u svojoj mitskoj Pašenici, u siromašnoj obitelji bez oca. Od djetinjstva pokazuje talent za pisanje pa kao dječak uređuje i izdaje 49 brojeva rukopisnih Pašeničkih novina.

Od 1963. zaposlen je kao spiker na Radio Đakovu i postaje njegovim najvažnijim voditeljem u povijesti, simbolom ove postaje i cijeloga Đakova. Njegova emisija “Vi birate mi emitiramo” zasigurno je jedna od najpopularnijih radijskih emisija na prostorima istočne Hrvatske.

Iako je bio pun optimizma nije uspio pobijediti tešku bolest. Preminuo je samo nekoliko dana uoči svog 54. rođendana, 8. kolovoza 2000. godine.

Njemu u čast na ovogodišnjem Memorijalnom koncertu u Đakovu nastupit će tamburaški sastavi Royal, Brace, Garavi, Slavonski vez, Salaš, vokalne skupine Skladovke, Vranovke, Bećarine, te solisti Eva Hajduković, Sanja Hajduković, Slađan Poljak, Željko Witovsky i Marinko Blažinkov.

Oglasi