Najnovije

Spale gaće na koljena, a policajka gledi

Kako neće bit kronična upala. Njeki dan sam bio na jednom tanderbalu, sviro Salaš, uzeli su mi i krmelje iz oka. Tako će bit dok smo živi, kodak smo mi za nješta krivi. Pitat će njeko, a ko je ondak Iva kriv. Ja bi to kazo vako, vlast vlada, oporba se opire, a mi stenjemo ko trudnice. Mogu ja sad stenjat kolko oš.

Sad ću na koštu kod vi zglomotana iz već spomenitog tamburaškog sastava. Ne znam dal vam je poznato kako su na jednoj turneji ostali i brez gaća. Je, neblakami, skinili ih do gola. Bili su im sumnjivi, pogotovom kad su ugledali Kariku (Ilija Matinac). Veli policajka: „On niks Croata, on Tuta bugarin“. A kad im je pogledala ispod trbuva, ondak je kazala: „Auuu, klajn, zu klajn, vozi na hause“. Bio sa njima i Štef, nisam dozno šta je za njega kazala. E neka su ih, kodak su mene pitali.

Pita me Zeko (Ivan Štivić) iz Salaša njeki dan, znaš li zašto snašama muški svit voli kazat da su mačkice? Zato što se vole mazit, predu, grebu, a i vole kad im u rupu uleti miš. Opet on o snašama, a frau policajka mu kazala šta misli o njegovoj muškosti. Babogredska posla, falite me usta moja inače ću vas razdrt.

Čujem njeki dan kako je Matko mjesečar. Pitam ja njegovu snašu jel to istina? Kazuje ti ona meni, je Iva, reko zašto? Pa zato što ne stvari radi jednom u misec dana. Kazo sam ja da nisu dovareni. Al lipo sviraju i pivaju, što jest, jest. Svi oni imaje vakultete, načitani do Boga miloga. Sad sam se sitio kad je Krešo tio ić u London. Dobio i vizu. Potljam sam čuo zašto ni ošo. Sazno on da tamo voze livom stranom. Probo vježbat od Vinkovaca do Županje, pa kad ni glavu izgubio. Kad ih već spominjem ondak moram spomenit i Danijela da se nebi naljutio. Osim što lipo svira, svitu moj, on vam je i instruktor u auto školi. Škola mu baš ni išla najbolje. Imo sve jedinice, osim glazbenog, petica. Kad je donio knjižicu kući, dobio bubotaka samo tako. Mama ga našopala ko vola. Kazala mu, pored volko jedinica tebi do pivanja. Kaki su taki su, naši su.

Samo nevalja da vam oni dođu u goste. Kad su kod mene gostovali u emisiji pojeli su jednog janjca, pohano pile, but od praseta, dvi kile bilog luka, kulin, 12 metara kobasice, dvi kile domaćeg sira. Kru im nisam brojo, a popili su, ma kaki, to se ne može izmjerit. Dan danas se nisam oporavio. A kad dođeš kod nji u goste, ondak te ponude žganjcima i mlikom. Da su oni na tome nebi se Iva čuo do Zagreba kad zapiva.

Bilo kako bilo, malo je taki tamburaša. Ostali su virni tamburi, lipo sviraju, lipo pivaju. Pa eto svitu, zovite ih kad imate kaki tanderbal. Nekate da vas zbuni no što sam ih nafalio. Više ne mogu tolkom pojest i popit, jer doktori su im podvezali želuce.

Veseli i zdravi bili, s Ivom i nazdravili!

Oglasi