Najnovije

Tamburaški kirbaj u Vukovaru uz najveći čobanac na svijetu i natjecanje tamburaša

Na trodnevnoj manifestaciji koja će biti održana na ŠRC Lijeva bara u Vukovaru održat će se sajam OPG-ova i zadruga, a posljednjeg dana Tamburaškog kirbaja kuhat će se i najveći čobanac na svijetu. Posjetitelje će zabavljati mladi tamburaški sastavi koji će se boriti za vrijedne nagrade.

U petak 19. kolovoza svoje mjesto u finalu pokušat će izboriti tamburaški sastavi Allegro, Sokak bez imena, Iločke bekrije i Endemi, dok će se dan poslije natjecati tamburaški sastavi Royal, Čilaš, Sremci i Sanjalice.

Po dva tamburaška sastava iz svake večeri nastupit će u finalu u nedjelju 21. kolovoza, a pobjednike očekuju vrijedne nagrade, od glavne novčane, snimanja autorske pjesme u glazbenom studiju, tamburaškog instrumenta i sl.

Prilika je to za mlade tamburaške sastave da se predstave publici, a Vukovarcima i gostima za dobru zabavu poput one prošlogodišnje kada je slično natjecanje održano u centru grada. Uz tamburaške sastave nastupit će i mnogobrojni KUD-ovi, a prvu natjecateljsku večer zatvorit će Bećarski inat, prošlogodišnji pobjednici, svojim koncertom. Program u petak i subotu započinje u 19:00 sati, dok će u nedjelju započeti već u 13:00 sati i trajati do dugo u noć.

Organizator manifestacije je L & L Media Vukovar, dok su partneri projekta Grad Vukovar i Turistička zajednica grada Vukovara uz podršku Vukovarsko-srijemske županije i Predsjednice Republike Hrvatske. Medijski pokrovitelji manifestacije su Hrvatski radio Vukovar i Vukovarske novine.

Oglasi