Najnovije

Snimljen spot za novu verziju pjesme ‘Vesela je Šokadija’

U Sikirevcima se okupilo i staro i mlado, sve od reda poznato i, možemo reći, doista vrijedno svakog spomena, a sve u cilju snimanja novog video spota za isto tako novu verziju pjesme ‘Vesela je Šokadija’.

Ova poznata pjesma iz naroda, u novom aranžmanu Krunoslava Dražića, produkciji Tihomira Ivanetića, te prepoznatljiv vokal Darka Ergotića, slikovito je dočarana u novom video spotu čije se režije i produkcije prihvatio Mario Šulina iz Produkcije Nova. Spomenimo kako su tambure u studiju odsvirali Mato Miličić Pišta, Krunoslav Dražić i Mato Lukačević, a na snimanju spota pridružili su im se brojni poznat tamburaši i KUD-ovi iz našeg kraja.

‘Spot i pjesma bazirani su na pravim vrijednostima života Šokca – Slavonca, a to su zemlja, obitelj i vjera. Odlučili smo spot snimit u pravom slavonskom selu, Sikirevcima, kako bi vjerodostojno dočarali zamišljeno i kako bi napravili spot prvi puta u povijesti gdje se veličaju stvarne životne vrijednosti sa mnoštvom statista kojih je bilo oko 300’, istaknuo je Tihomir Ivanetić.

U spotu se pojavljuju bardovi tamburaške glazbene scene koji su ovom prigodom zajednički nazvani ‘Tamburaši Šokadije’, a to su između ostalih Darko Ergotić, Krunoslav Dražić, Antun Nikolić Tuca, Stjepan Đurković, Dario Vidović, Aleksandar Homoky, Mato Lukačević, Mato Miličić Pišta, Marko Živković, Goran Živković, Dražen Ančić, Mika Gabrić, Željko Danković, Željko Ergotić, Ilija Nikolić, Marko Benić i Tomislav Radičević.

Ostali sudionici koji su sudjelovali u ovom projektu su udruge Sikirevački motivi i Konjogojska udruga iz Sikirevaca, KUD-ovi ‘Sloga’ Sikirevci, ‘Berislavić’ Novi Grad, ‘Vesela Šokadija’ Gundinci, ‘Ivan Filipović’ Velika Kopanica, ‘Šokadija’ Strizivojna, ‘Šokadija’ Stari Mikanovci, ‘Tomislav’ Donji Andrijevci, te Muška pjevačka skupina Bećarine iz Đakova.

Mario Kladarić

Oglasi