Najnovije

Nek se veseli, nek se piva, sve vas voli vaš bać Iva!

Pitate se sigurnom zašto, ta kako zašto? Zato što mi žena šiju zavrne oko ve moje glavuše. E sad vidite kako je meni lipo u braku, dabogda i vama bilo tako da mi se ne rugate. Virujem da je tako i tamburašima, nikad nisu doma.

Ma šalim se svitu moj, svima je nama lipo, pogotovom ako smo s tamburašima, ondak nas i ni briga što žene galame. Uuu što znam slagat. Bilo kako bilo, naš je to križ na koji smo pristali prid oltarom, kako mi bogo ni mogo jednu zašljačit kad sam pristo, a i potljam oltara opet tamburaši. Oni će nas i u groblje otpratit. Šta je tu je, kaže naš stari svit, prvi sto godina je najteže, a onda potljam se lakše dija.

Kast ćemo, ja znam jednog tamburaša koji će živit tristo godina, ko kornjača, ne znate koje taj? E pa to vam je Cane, stari Vinkovački tamburaš. Taj se ni nasekiro u životu. Jal, mislim ko priživi taj će divanit kako je bilo, a neblakami, imat će šta i divanit. Zato se ja pitam vaki tumast kud vodi vaj svit, sve se nješta priokrenilo naopako, kodak je i naj gore digo ruke od nas, mešćim je i on na godišnjem odmoru, pa nit nas vidi nit čuje, a vaj svit samo luduje.

Ope će njeko pitat, šta je Iva, šta te sad ošinilo. Ošine me svaki dan. Neblakati, kom ćemo ostavit vu našu slavonsku lipotu, zato maldi, nekate kazat, ta pusti Ivu, uvik on nješta baljezga, nekate tako, neznate kako je lip vaj život, a izgubit glavušu radi litre rakije, ne isplati se. Ugledajte se na mene, dobro, znam se i ja nadrukat, al ondak prilegnem digod u štagalj, ne sidam iza dorata, jer brzo bi završio u kakom kanalu. Kaže mi moj kamerad  Vlado iz Slavonaca, Iva, opet sjetuješ taj mladi svit. Sjetujem Vlado i sjetovat ću uvik, da ne budu zglomotani ko nas dvojica.

Nego lipi moji divanim vi dana sa našim seljacima, malo im se razvedrilo, kažu, uljana repica nikad ni bolje rodila, jedino se Slađo iz Slavonske duše  žali da ni imo prinose. Kako će i imat kad je usijo repicu u desetak kalenica na penđeru, taj  kripoštol nebi ništa radio, a da mu je nješta pridat. Pridala ga snaša komunalcu dabogda. Ma šalim se Slađo, živio ti sto godina i ja ti došo na sprovod, skim bi ja rakiju popio da ti zalivadiš.

Nego svitu počela je turistička sezona, a slabo se tamburaši zovu da zasviraju strankinjama, kažu skupo im. Gledam vi dana našeg glavnog drmatora za strankinje, mislim na turiste. Kuka baća ministar kako su turisti stisli kesu i nemož im kune išćupat iz đepa, kodak guju imaje u njemu. Znam ja u ćem je problem, problem je u našem, kako se no kaže strukovnjački, aha, u marketingu, slabo reklamiraje naše proizvode, zato im ja priporučam vako: “Dok Slavonci njive oru, stranci se sunčaju na moru, Dalmatinci neka ne brinu, mi ćemo im poslat poslasticu finu, poslat ćemo im kulina, to stranac voli, a i tamburaše, ondak nek odaje i goli“. To je marketing, a ne naj njiov.

Veseli i zdravi bili, s Ivom i nazdravili!

 

 

 

Oglasi