Najnovije

Joj Tomo kolga bara, a u njoj nema šaša!

Kazo sam ja da nama Slavoncima ne trebaju koje kake pilule, već samo domaća medicina, jer nema je bolje na ciloj kugli zemaljskoj, pa i šire. Jedna od ti medicina je i naša tambura.

Eto kast ćemo kad mene zaboli glavuša, drmnem dvi vijagre, poslušam kaku lipu tamburašku pjesmu i sve štima. Jedna moja druga, eto neću je imenovat da joj nebi nanio duševne boli mjesto koje kaki pilula, a vijagra njoj ne treba, uzima švargl. I to tri puta dnevno. Je, naša Danijela Šandorica s Ritma šokadije radio Osika tako liči svoje bolje. Zato je nebi imenovo. A kad ožedni onda u goste pozove TS Šokci, oni joj služe i ko apaurin. Kaže, Iva oni mi diluju smirujuće. Moždak ima i pravo, jer kog Tomo opiči, smiri ga na par sati. Dobro sad se nadam da moju drugu Danijelu baš ne smiruju na taj način, a nikad se ne zna, moždak drukčije i ne znaju. Zato sam ja odlučio sve nji pozvat na žetvu, pa da vidimo kaki su i na njivi, a ne samo za trpezom. Bilo, kako bilo, neka nji, treba bit nako, lipo po šokački.

Eto dok vo pišem kontam šta će na sve to kazat Danijela, već mi pišti u ušesa,“Iva, ostat ćeš brez jaja“, ma sigurnom je misla na kokošja. Nakon četvrte rakijice i neznam šta je kazala, a kamoli da mislim na jajca,  ta zato postoje žene. Kaže ona meni apetnjak osta apetnjak, ne može te ni Bogo priopravit, a di ja. Nisu danas jajca problem, već no što slušamo. Zato fala našoj Danijeli što nas svake nedilje posjeti da zbiljam još postoji tamburaški pjesama. Postoji dok je vaki istinski zaljubljenika u našu tamburu, u našu pjesmu šokačku.

Ajd kad već spominjem našu Danijelu, pa da ju ondak nafalim do kraja. Čuo sam kako je vi dana ošla na našu veliku baru. Čim je namo došla oma je nazvala Tomu iz Šokaca i kazuje mu „Joj Tomo, kolka bara, a u njoj nema šaša“. Sad ne znam je navatala babuški za talandaru, jer ve naše mađarice vole taku vrstu rane. Iz pouzdani izvora sam dozno da je ponila i vreču kupusa, jer uvik je govorila, blago nima na moru, ubace kupus i za dva dana je kisel. Zato pripostavljam da je i ona tako uradila.

Ipak mislim da je ona namo ošla dogovorit kaku svirku, kako bi strankinje mogle zaigrat i naše kolo šokačko. To se zove promidžba tambure.

Veseli i zdravi bili, s Ivom i nazdravili!

 

Oglasi