Najnovije

Tamburaška glazbena scena napokon je dobila vlastiti internetski portal

Tamburaška glazba imala je i prije internetske stranice, a ima ih i danas, međutim, mnoge od njih posvećene su samom instrumentu, forumima i sl., ali gotovo nijedna ne prati samu tamburašku glazbenu scenu. U razgovoru s mnogim tamburašicama i tamburašima, autorima, skladateljima, glazbenim producentima, diskografskim kućama, urednicima, novinarima i publikom koja voli ovakvu vrstu glazbe, doznali smo kako je upravo to ono što u medijskom smislu cijeloj ovoj priči nedostaje. Ideja je rođena i nakon nekoliko mjeseci – evo nas!

Tamburaški.Net je ovdje kako bi pratio razvoj tamburaške glazbene scene, bilo da se radi o izvornoj ili popularnoj tamburaškoj glazbi. Svoje mjesto ovdje će pronaći svi oni koji imaju bilo kakav doticaj s tamburom, ali na kraju cijele priče i publika zbog koje ovakva glazba i postoji.

Kako je tambura instrument izvorno povezan s kulturnom baštinom i tradicijom, ovdje se nalazi i kutak posvećen umjetničkom radu, obrazovanju i očuvanju tradicijskih običaja.

Druga strana tambure

Tambura nije samo instrument, to je način života za one koji proizvode ovakvu glazbu, ali i one koji uz nju odrastaju slušajući ju. Danas ova glazba nije samo dio pradavnih seoskih običaja, ušla je u gradove, popularne klubove, na kraju krajeva trenutno je vrlo zastupljena na radijskim i televizijskim postajama, kao i na internetu, posebice na društvenim mrežama.

Kako svaka priča ima dvije strane, tako ima i ova. Podvojena su mišljenja o modernizaciji tamburaške glazbe uz bojazan kako će izvorna tambura izgubiti svoj identitet, no činjenica je kako bez modernizacije tambura danas ne bi bila toliko popularna na glazbenoj sceni. Ipak, treba poznavati i granice i dobro razlučiti do koje mjere po tom pitanju svi zajedno trebamo imati razumijevanja. O tome ćete sigurno puno čitati na našem portalu, pogotovo u razgovorima s onima koji se bave tamburaškom glazbom. Nastojat ćemo vam prikazati i tu, drugu stranu tambure.

Pridružite nam se

Ovaj projekt sigurno ne bi imao smisla kada ne bismo pozvali sve vas da nam se pridružite i postanete dio našeg tima. Bilo da se bavite glazbom ili ju jednostavno volite, smatrajte ovo otvorenim pozivom za suradnjom koju iskreno želimo. Od ideja, kritika i pohvala, do bilo kojeg oblika suradnje – svi ste dobrodošli. U našoj rubrici kontakt možete nam se javiti ukoliko želite postati naši suradnici i biti dio našeg tima, jer zajedno možemo napraviti puno više za tamburašku glazbu.

Ne zaboravite kako su i komentari i rasprave čitatelja iznimno važni, kako nama koji uređujemo ovaj portal, tako i onima koji se bave tamburaškom glazbom. Uključite se u raspravu, komentirajte, izrecite svoje mišljenje. Prilikom komentiranja članaka imate mogućnost logirati se putem Facebooka ili Twittera, ili se jednostavno registrirati i koristiti ovaj servis za sve vaše buduće komentare. Podijelite sadržaje na društvenim mrežama, budite i na taj način promicatelji tamburaške glazbe. Unaprijed vam zahvaljujemo na tome.

Pokretanje ovog portala samo je početak jedne lijepe i zanimljive priče, a s vremenom očekujte i niz drugih zanimljivih sadržaja i realizacije ideja koje ćemo, nadamo se, ostvariti zajedno. Hvala vam na posjetu i dođite nam opet!

Tamburaški.Net

Oglasi