Najnovije

Održan 7. Memorijal Darka Paurića

Memorijal je i ove godine održan u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku u dvorani koju su ispunili vjerni slušatelji prijatelji Darka Paurića, dok su se na pozornici izmjenjivala poznata imena tamburaške glazbene scene.

Koncert je programski povezao Đakovo i Osijek. Đakovo kao rodni grad Darka Paurića i Osijek u kojem je proveo veći dio života i profesionalno se razvijao.

Osim što je koncertom osvježeno sjećanje na vrlo popularnog voditelja i novinara organiziranjem memorijala Radio Osijek šalje i poruku kako mu je u interesu kao dio javnog medijskog servisa promovirati kulturne vrijednosti istočne Hrvatske i tradicionalnu tamburašku glazbu što vrijedno čini od svoga osnutka 1943. godine.

Nastupili su poznati osječki tamburaši – Ravnica i Šokci samostalno, ali i prateći velike Paurićeve prijatelje – Viktoriju Kulišić, Željka Lončarića, Željka Witovskog, Stjepana Jeršeka, Stjepana Stjepka Mlikotu te Marinka Blažinkova, poznatog pjevača vinkovačkih Dika. Đakovo su predstavljale mlade snage – Sanja Hajduković uz Tamburaški sastav Kadencu, odlično prihvaćene Đakovčanke te popularna Slavonia band.

U sklopu koncerta u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića prikazan je i dokumentarni film o ratnim stradanjima HRT-a u Osijeku autorice Renate Waldman koji je dirnuo prisutnu publiku. Koncertom je uz izravan radijski prijenos proslavljen i 73. rođendan ove radijske postaje.

Oglasi