Najnovije

Kad me lupi tambura (Radio Baranja)

Tamburaški divani

Radio Baranja

Radio Baranja u svom programu emitira vrlo slušane tamburaške emisije, ‘Kad me lupi tambura’ četvrtkom u 09:00, te ‘Tamburaški divani’ utorkom u 18:00 sati, a uređuje ih i vodi Robert Repić.

Radio Baranja omiljena je radijska postaja u Baranji i široj okolici, a osim redovitog praćenja glazbenih trendova uvelike drži do kulture i tradicije kraja u kojem se nalazi.

Najpoznatija glazbena kontakt emisija ‘Kad me lupi tambura’ slušateljima svakog četvrtka u 09:00 sati donosi aktualni tamburaški top 10, a ne zaboravlja ni tamburaške evergreene s kojima redovito započinje emitiranje. Uz glasovanje za omiljene pjesme slušatelji mogu čuti i predstavljanje noviteta, a emisiju uređuje i vodi Robert Repić.

‘Poveznica mene i radija dogodila se sama od sebe. Odjednom sam osjetio potrebu da ja to moram raditi. Nisam pogriješio. Upoznao sam i ostao dobar prijatelj sa jako puno ljudi (čitaj: tamburaša), a kada se negdje pojavim na svirkama i susretnem ih nema veće sreće, a srce jače udara kada mi odsviraju koju pjesmu. Poveznica između mene, tamburaša i emisija koje radim je samo ljubav prema ljudima i onome što oni rade’, kaže Robert.

Također, vrlo slušana emisija Radio Baranje je i ‘Tamburaški divani’ koja njeguje tamburašku glazbu na način da se u njoj predstavljaju tamburaški sastavi kojih je sve više u Baranji i Slavoniji, ali ono što ju posebno krasi jesu upravo divani o baštini starih, baranjskih običaja, njegovanje i oživljavanje istih. Priča se tu o nadaleko poznatim baranjskim bušama, etno susretima, baranjskim kulturno umjetničkim društvima, radionicama zlatoveza i starih zanata, festivalima tamburaške glazbe, pojedincima koji doprinose očuvanju kulturne baštine i raznolikosti, sve to uz pratnju glazbe koja je sastavni dio baranjskog i slavonskog kulturnog nasljeđa.

Oglasi