Najnovije

Godišnjim koncertom proslavljen 31. rođendan KUD-a Tena iz Đakova

Dvorana Hrvatskog doma kulture u Đakovu bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a publici je predstavljen program s deset točaka Teninog ansambla ‘Slavonske kraljice’.

Tradicionalnim godišnjim koncertom KUD Tena je proslavio svoj 31. rođendan, a publiku u dvorani je pozdravio dopredsjednik društva Mato Ručević, koji je između ostalog naglasio kako je Tena osnovana upravo 21. svibnja prije 31 godinu.

U programu su izvedene ‘Kumova grana’, svatovski običaj iz Đakovštine, ‘Slavonske kraljice’, ‘Na Ivanje ne radim oranje’, plesovima iz mađarske Podravine, izvedene su također i tri muške pjesme, zaplesali su i zapjevali i pjesme i plesove iz Posavine ‘Posavčica od glave do pete’, kao i ‘Baranjski svatovski adet’, ‘Dere experimental’, plesove iz Međimurja, pjesme i plesove iz Bačke pod nazivom ‘U Bunjevca salaš bili’, te ‘Pudarice’ i ‘Op žica, žica’.

Đakovčani koji su ponosni na svoj KUD Tena pljeskom su pozdravljali nastupe Društva pokazujući kako je ovaj kraj tradicijski povezan sa svojom kulturnom baštinom.

Oglasi