Najnovije

U Kaptolu održan festival ‘Zlatni glas Zlatne doline’

Pobjednici ovogodišnjeg festivala su Žute dunje iz Cernika s pjesmom ‘Svirajte mi noćas tamburaši’ autora Alena Mozera i Ivana Olića. Prema ocjenama stručnog žirija drugo mjesto pripalo je Lengerima iz Davora s pjesmom ‘Ja nemam puno’ čiji su autori Ivica Plivelić Iva i Goran Ivanović Lac, dok je treće mjesto pripalo Muškoj pjevačkoj skupini Baće iz Tenje koji su sa Žeteocima izveli pjesmu ‘Čovjek iz ravnice’ autora Josipa Valentića i Ivana Primana.

Pjesme na festivalu izvelo je 13 tamburaških sastava i 7 solista koje je pratio Tamburaški sastav Posegana, a kao gosti večeri nastupili su Tamburaški sastav Garavi.

I publika je također glasovala, a prema njihovim glasovima najboljom pjesmom je ocijenjena ‘Više ne’ u izvedbi Hrvatica, druga najbolja pjesma po publici je ‘Kad duša mira pronađe’ Slađana Poljaka, a treće mjesto pripalo je pjesmi ‘Meni ništa ne treba’ u izvedbi Ivane Kocijan.

Pokroviteljstva festivala prihvatila se Požeško-slavonska županija, a festival je pozdravnim riječima otvorio načelnik Kaptola Mile Pavičić. Zanimljivo je spomenuti kako su sredstva od prodaje nosača zvuka s festivala darovana Caritasu župe sv. Petra i Pavla u Kaptolu. Po završetku festivala otvoren je i novi natječaj za nadolazeći festival 2017. godine.

Oglasi