Najnovije

U Vinkovcima održan 17. Memorijal Hrvoja Majića

Gradsko kazalište Joze Ivakića bilo je domaćin i ove godine manifestaciji u čast tragično preminulom Hrvoju Majiću, poznatom primašu Najboljih hrvatskih tamburaša, nekadašnjih Zlatnih dukata, na kojoj su bez razglasa i pjevanja izvedene brojne instrumentalne izvedbe na način na koji je Hrvoje to najviše volio.

Hrvoje Majić  rođen je u Vinkovcima 2. svibnja 1969., a tamburu je počeo svirati još u osnovnoj školi. Neizmjerno je volio instrumentalnu glazbu i bio je pravi virtuoz i uzor mnogim tamburašima. Jedan od najvećih uspjeha njegove rano prekinute karijere je solistički album ‘Tambura u svijetu klasike’, a 1997. godine postao je i dobitnik nagrade ‘Status’ Hrvatske glazbene unije kao glazbenik godine u kategoriji tambure. Njegova uspješna glazbena karijera prekinuta je 2. rujna 1999. tragičnom smrću.

Na ovogodišnjem Memorijalu su nastupili Tamburaški orkestar kulturnog centra Gatalinka iz Vinkovaca, Subotički tamburaški kvartet, Tamburaški sastav Allegro iz Vukovara, Komorni tamburaški ansambl Umjetničke akademije Osijek, Potpuri band iz Slavonskog Broda i orkestar Zagrebačkog folklornog ansambla Dr. Ivan Ivančan.

Goste u predvorju vinkovačkog kazališta za vrijeme stanke između dva dijela koncerta, kao i na zajedničkoj večeri za sudionike i goste manifestacije, izvedbama su oduševili članovi Tamburaškog sastava ‘Bit će skoro propast sveta’ iz Deronja u Vojvodini.

Oglasi