Najnovije

Festival u Pitomači ove godine uz brojne poznate izvođače

Član stručnog žirija i umjetnički ravnatelj Tamburaškog orkestra Siniša Leopold rado je viđen gost na festivalu Pjesme Podravine i Podravlja, stoga je istaknuo kako mu je bilo pravo zadovoljstvo, kao i svih godina, biti dio festivalskoga tima i član žirija.

I ove se godine festival u Pitomači održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a održat će se u dvije natjecateljske večeri, 10. i 11. lipnja.

Od 88 prijavljenih pjesama, 38 ih je odabrano za program dviju festivalskih večeri – Večeri popularnih tamburaških skladbi i Večeri etno i folklornih skladbi Podravine i Podravlja. ‘Veseli nas ovakav odaziv, a veseli nas i mnogo pjesama na kajkavskom narječju’, naglasio je umjetnički ravnatelj festivala Marinko Barčan.

U prvoj večeri festivala nastupit će Stjepan Jeršek Štef, Renata Kos, Ravnica, Mladen Medak Gaga, Kas, Dražen Žanko, Garavuše, Svirci moji, Cure iz centra, Šokci, Navračićeva banda, Vinski brati, Mladen Kos i Nikolina Hižar, Tamburgeri, Savski valovi, Mjesečina i The Fusion, Ivica Orlić i Daj šta daš, te Zdravko Bugarin.

U drugoj večeri festivala među poznatijim imenima naći će se Danijela Pintarić, Boris Ćiro Gašparac, Đuka Čaić, Marija Pavković Snaša, Žiga, Veseli Podravci i mnogi drugi.

Oglasi