Najnovije

Brojni tamburaši u Lisinskom zasvirali u čast Mikiju

Upravo s tom pjesmom u 20:10 sati otvoren je koncert u sjećanje na jednog od najpoznatijih hrvatskih tamburaša Damira Mihovca Mikija. S više od 60 sudionika koji su sjedili na pozornici i tri voditelja Branka Uvodića, Davora Dretara i Vedrana Mlikote publici su se predstavili brojni izvođači i solisti koji su s Damirom Mihovcem dijelili život i strast za tamburaškom glazbom.

Prekrasne pjesme u izvedbi Ex Panonie, tamburaških sastava Dike, Šarmeri i OSDS, Gazda koji svoje početke i najveće uspjehe u karijeri mogu zahvaliti upravo Mikijevom vizionarstvu, Sanje Hajduković, Stjepana Jeršeka Štefa, Miroslava Navračića, Najbolje hrvatske tamburaše, Vladimira Smiljanića i ostale, odjekivale su dvoranom puna dva i pol sata.

Damir Mihovec svojim je radom posebno zadužio markuševačku školu tambure koja je s djelovanjem počela još 1960. godine, a osnovao je i udrugu “Tambura Club Zagreb” sa željom da odgoji nove naraštaje zagrebačkih tamburaša. Ljubav prema tamburi prenio je i na svoja dva sina Zvonimira i Tomislava koji su također nastupili na koncertu u spomen na njihovog oca.

Lisinski ispunjen do posljednjeg mjesta

Dirljiv i emotivan koncert publika je nagrađivala pljeskom i ovacijama, a iako je Mikijeva prima utihnula, njegove pjesme, njegov optimizam i njegova strast za glazbom zauvijek će ostati u srcima svih tamburaša.

Croatia Records objavila je album “Gold collection” Damira Mihovca – Mikija, dvostruku kompilaciju koja sadrži najpoznatije pjesme tamburaškog sastava Gazde: ‘Još i danas zamiriši trešnja’, ‘Zbog tebe sam to što jesam’ i ‘Ja pijem da zaboravim’, Ex Panonie: ‘Gazda, jednu lozu, molim dvije’ i ‘Slavonska polka i drmeš’, pjesme sastava Od srca do srca pa do instrumentalnih skladbi u izvedbi Damira Mihovca, Vladimira Smiljanića i ostalih. Ukupno 40 prekrasnih pjesama odabir su njegovog sina Zvonimira Mihovca.

(Croatia Records)

Oglasi