Najnovije

Osnovano Hrvatsko društvo tamburaških pedagoga

Strukovna je to udruga koja svoje djelovanje želi, osim u Slavoniji, proširiti na aktivnosti poticanja svih nastavnika tamburaških pedagoga i voditelja amaterskih tamburaških orkestara u Hrvatskoj i inozemstvu na daljnje vlastito usavršavanje.

“Organizacijom tematski prikladnih seminara, predavanja, radionica i drugih sadržaja, želja nam je dodatno unaprjeđivati školsku tamburašku pedagogiju, te s druge strane osigurati potporu i svim voditeljima amaterskih tamburaških orkestara koji djeluju u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu, a da nisu dio školskoga sustava“, ističe Marko Sesar, predsjednik HDTP-a.

Osim usavršavanja, jedan od važnijih ciljeva rada udruge je i rad na dodatnom proširenju i obogaćivanju notne građe, kako za tamburaške orkestre tako i za soliste. U tom se dijelu želi potaknuti skladatelje na stvaranje novih kompozicija, njihovo objavljivanje i izdavanje.

Osnivanje i rad strukovne udruge nastavnika tambure, uz glazbene škole koje imaju tamburaški odjel, u potpunosti podupire i Agencija za odgoj i obrazovanje što dodatno opravdava ideju o pokretanju udruge te svakako daje poticaj za daljnji rad.

U 2015. godini planiraju se dva seminara za nastavnike i učenike tambure, voditelje tamburaških orkestara, te pokretanje stručnog časopisa za nastavnike tambure. Prvi će se seminar održati 4. veljače 2015. u Osijeku gdje će predavači biti doc. dr. sc. Renata Jukić s Odsjeka za pedagogiju Filozofskoga fakulteta u Osijeku i maestro Siniša Leopold, viši predavač s Muzičke Akademije u Zagrebu te šef-dirigent Tamburaškog orkestra Hrvatske radio-televizije.

Oglasi
%d bloggers like this: